Nieuwe kamers

4 tips voor het creëren van je home gym!

De meesten van ons willen graag fit en gezond blijven, maar hebben niet de tijd om dagelijks naar de sportschool te gaan. Ongeacht wat je betaalt voor je sportschoollidmaatschap, het gedoe om er helemaal heen te gaan is nooit verleidelijk, maar wat als je een sportschool in huis zou kunnen halen? Zou dat je meer motiveren om een ​​gezondere levensstijl aan te nemen? Als het enige dat je ervan weerhoudt om te trainen de afstand tussen je huis en de sportschool is, waarom zou je dan niet een kleine sportschool in huis opzetten? Een roeitrainer kopen is dan belangrijk, net als de onderstaande tips!

Verzacht je landing

Nou, je zult zelden van een hometrainer vallen, maar als je van plan bent om dagelijks op de vloer te trainen, kun je het beste rubberen matten op de vloer leggen, zodat je lichaam geen pijn krijgt van het trainen op de harde ondergrond. Overweeg bovendien om soortgelijke opvulling of isolatie aan de muren toe te voegen, omdat dit geluiden kan blokkeren en ervoor kan zorgen dat je buren en familieleden geen last hebben van gegrom, gegrom of het geluid van de fitnessapparaten, die soms behoorlijk luid kunnen zijn.

Stem je home gym af op je trainingsvoorkeuren

Sommigen van ons trainen om fit te blijven, anderen doen het om af te vallen en sommigen willen gewoon kracht opbouwen in de loop van de tijd. Richt je sportschool in op basis van je vereisten. Wat wil je bereiken met je home-based workouts? Je antwoord bepaalt de apparatuur die je home gym zal versieren. Als je yoga verkiest boven gewichtheffen, is een yogamat en een stabiliteitsbal misschien alles wat je nodig hebt om je flexibiliteit te verbeteren. Als je echter wat spieren wilt opbouwen, heb je dumbbells en gewichten nodig voor je dagelijkse training. Evenzo kan een loopband of een elliptische fiets ideaal zijn voor cardiotraining. De keuze van apparatuur hangt dus af van je gebruik en doel.

Vergeet de essentials niet

Ongeacht wat je trainingsdoelen zijn, er is een aantal apparaten die in alle sportscholen een must zijn. Hiertoe behoren een yogamat, een stabiliteitsbal, weerstandsbanden, een optrekstang en een stopwatch. De meeste van deze dingen zijn meestal al beschikbaar in het huis van fitnessliefhebbers, en je hoeft misschien niet echt geld uit te geven aan het kopen van de basisuitrusting voor je home gym.

Laat het licht binnen

Het kan opbeurend en motiverend zijn om zonlicht een kamer binnen te zien komen. Hoewel het binnenlaten van natuurlijk licht de ideale oplossing is, is het misschien niet mogelijk voor mensen die in een appartement wonen. Het toevoegen van glazen wanden voor het binnendringen van zonlicht is ook geen mogelijkheid voor mensen die in een huis zonder buitenmuur wonen. Je moet dus voor het volgende beste alternatief gaan. De meeste professionele sportscholen hebben veel spiegels en glazen wanden met felle lichten die overal op oppervlakken weerkaatsen. Het effect creëert niet alleen een illusie van ruimte, maar resulteert ook in een sfeer die helder, actief en motiverend is voor alle fitnessliefhebbers die het etablissement bezoeken. Plaats dus ook in je home gym spiegels!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in