Verf en behang
Decoratie

De beste manieren om een lege muur te versieren

Als je een grote, lege muur hebt om te vullen, is je eerste gedachte misschien een galeriewand. Daar is niets mis mee, maar soms is het leuk om al die platte ingelijste kunstwerken te onderbreken met iets anders. Denk aan manden, beugels, met verf gedoopte objecten, wandsculpturen, speciale verfeffecten en meer. Bekijk deze goede manieren om je muren te vullen met kleur en creativiteit.

Plaats grote letters over elkaar heen

In dit geval is twee zeker beter dan één - een paar extra grote letters, vintage of nieuw, maakt een groot statement, waar je ze ook ophangt op je muur. Door de letters lichtjes te overlappen creëer je een nog sterker grafisch statement dan ze naast elkaar te hangen. Zo zal die lege wand ineens een stuk minder leeg zijn! 

Hang je hoeden op

Laat coole hoeden zich niet verschuilen achter gesloten deuren — pronk met je fedora's, trilbies, cloches en skimmers aan haken aan de muur voor een functioneel display. Vermijd het ophangen van baseballpetten, tenzij je voor een studentenkamer-vrijgezellensfeer gaat. Geen hoeden? Probeer hetzelfde met je statement kettingen voor een vergelijkbaar effect. 

Voeg stukjes behang toe

Stukken behang omlijst met eenvoudige houten wandlijsten versterken de hoofdeinden van een paar hemelbedden in je slaapkamer. Je kunt bijvoorbeeld een prachtig F. Schumacher-papier gebruiken, maar je zou een heel mooie cadeauverpakking kunnen inlijsten voor een budgetvriendelijke kijk op deze look. Eventueel kun je deze stukjes behang zelfs ophangen met een poster ophangsysteem, zo hoef je niet eens gaten in de muur te maken. 

Plak een statementmuur af

Verf een basiskleur op je muur, plak vervolgens delen af ​​(deze zullen later zichtbaar zijn) en schilder de volgende laag in een contrasterende tint. Varieer de breedte van je afgeplakte strepen om een ​​willekeurige look te creëren. Hang foto's op of laat de muur gewoon een statement op zich zijn, want dat is de wand zonder twijfel al. 

Cluster kleurrijke manden

Waarom één of twee manden ophangen als je een hele bos kunt ophangen? Verzamel decoratieve geweven manden in verschillende maten en kleuren en speel met mogelijke arrangementen op de vloer voordat je ze ophangt. Kun je geen kleurrijke manden vinden? Creëer je eigen door het interieur van gewone manden te schilderen met ambachtelijke verf. 

Gebruik decoratieve muurbeugels

In plaats van kunst gewoon direct aan de muur te hangen, kun je het proberen op decoratieve muurbeugels te steunen. Het zou de visuele interesse vergroten, en je kunt dingen veranderen wanneer je maar wilt - de ene dag ingelijste prints, de andere dag vazen ​​met bloemen. Zo zal je interieur bovendien er elke dag net een beetje anders uitzien. 

Ga voor een interessant patroon

Houd een open geest en je kunt bijna overal unieke wandkleden vinden: metalen platen die worden gebruikt om radiatoren te bedekken, tuinafscheidingen, geperforeerde deuren, geweven schermen, manden … de lijst is eindeloos. Controleer je eigen garage, zolder en opslagschuur en let op gratis spullen langs de weg - je weet nooit wat je kunt vinden!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in