Sanitair

In de put, uit de put!

Het stinkt al een poosje buiten en als je op een mooie dag de wc doortrekt, spoelt je grote boodschap niet weg. Ook in de douche blijft water staan. Oh nee, je hebt een putprobleem! Waarschijnlijk valt het mee en is je septische put of beerput gewoon vol. Wat doe je dan? Ga snel naar Putprobleem Kwijt. Hun professionals zorgen ervoor dat je niet meer in de put hoeft te zitten: je bent snel uit de problemen.

Hoe snel is een put vol?

Vaak gaat het natuurlijk zo: je merkt pas dat de put vol is als hij vol is… Tenzij je de put met regelmaat laat ledigen, dan word je nooit verrast door een stinkende put of overlopende wc of douche. Een septische put ledigen is nodig als de inhoud hoger komt dan halverwege de put. Wanneer dat niveau bereikt wordt, hangt af van de volume van de put en het aantal personen in een huishouden.

Hoe kan een put verstopt raken?

Een septische put of beerput kan natuurlijk ook verstopt raken. Vaak is zo’n verstopping opgelost na lediging van de put, omdat er in de put allerlei zaken terecht zijn gekomen die er niet thuishoren. Welke zaken dat zoal zijn? Denk daarbij aan het volgende:

  • Een overvloed aan toiletpapier
  • Vochtige doekjes
  • Olie en/of vet
  • Restanten van chemische producten
  • Luiers, tampons en maandverband
  • Mos, bladeren en zand
  • Kattenbakvulling

Mensen spoelen de gekste dingen door het toilet, terwijl er ook per ongeluk allerlei voorwerpen in de wc-pot vallen en in de put terecht komen of onderweg blijven steken. En de meest gekke andere zaken.

Waarom stinkt mijn septische put?

Soms worden mensen verrast door een nare geur in en rondom het huis. Dat heeft dan alles te maken met een volle septische put of beerput óf een verstoorde biologische werking van de put. Dat kan gebeuren doordat de bacteriën die in de put zorgen voor afbraak van het vuile water zijn gedood doordat er - zeer waarschijnlijk - chemische afvalproducten in zaten. Denk daarbij aan verfresten, chloor, antibacteriële schoonmaakproducten en medicijnen. Die mag je nooit wegspoelen door de gootsteen, wasbak of wc, want ze hebben een vernietigend uitwerking op de biologie in de put.

Zelf mijn put leegmaken, kan dat?

Nog even afgezien van de vraag hoe je dat zou doen, een septische put of beerput leegmaken, waar ga je met de inhoud naar toe? Bovendien kan het gevaarlijk zijn om zelf aan het werk te gaan met je put. Elk jaar overlijden er mensen doordat ze bij het werken in en rond de put bedwelmd worden door de giftige gassen die de put produceert. Liever laat je de put door een professional ledigen. Via Putprobleem Kwijt vind je direct een ruimingsdienst die in jouw regio actief is. Je belt, maakt een afspraak en weet dan dat jouw putprobleem in een mum van tijd is opgelost. Je kunt dan direct weer van je sanitaire voorzieningen genieten en opgelucht ademhalen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in