Nieuwe kamers

Deze items zijn essentieel voor jouw thuiswerkplek

Thuiswerken wint aan populariteit en dat is niet verrassend. Een goede thuiswerkplek zorgt voor meer productiviteit. In je eigen comfortzone is er namelijk minder afleiding en krijg je meer gedaan. Om zelf een fijne thuiswerkplek te creëren, zijn er een aantal items en aandachtspunten van belang. Hier zetten we ze voor je op een rijtje.

Ergonomische thuiswerkplek

Niets is zo vervelend als het krijgen van rug-, nek-, of polsklachten na een lange dag werken achter je bureau. Daarom is het van groot belang om een ergonomische werkplek voor jezelf te creëren, zowel thuis als op kantoor. Door de juiste houding aan te nemen, houd je aan het eind van de dag zelfs nog wat energie over. Hier volgen een aantal ergonomische aandachtspunten, zodat jij ook thuis een gezonde werkhouding kan aannemen.

Goede bureaustoel

Met een kantoorbaan zit je gemiddeld negen uur per dag. De avonduren daargelaten. Het is dus niet zo gek dat je je soms een beetje stijf voelt. Het aannemen van de juiste houding begint bij het aanschaffen van een verstelbare bureaustoel. Vervolgens moet je deze ergonomisch instellen. Je bovenbenen moeten horizontaal staan, de rugleuning moet je rug goed ondersteunen (de bolling onderaan de rugleuning moet precies de holte van je rug vullen), de armleuning moet je ellenbogen raken bij het ontspannen van je schouders en de hoogte van je bureau moet aansluiten op de hoogte van je armleuning.

Laptopstandaard of groot beeldscherm

Daarnaast speelt de hoogte van je beeldscherm ook een rol in het voorkomen van fysieke klachten. Zorg ervoor dat de bovenste rand van je beeldscherm ongeveer op ooghoogte is afgesteld. Je kunt sommige beeldschermen ook een beetje kantelen voor extra comfort. Werk je met een laptop? Dan voorkom je met een laptopstandaard dat je de hele dag naar beneden kijkt.

Toetsenbord en muis

Verder kunnen het juiste toetsenbord en de juiste muis ook een groot verschil maken. Een ergonomische muis voorkomt bijvoorbeeld hand- en polsklachten, doordat het de druk op bepaalde spieren vermindert. Daarnaast zijn er toetsenborden die je zelf kunt verstellen, zodat deze aansluit op jouw werkhouding.

Printer

Naast de ergonomische items, is een printer essentieel voor jouw thuiswerkplek. Hoe vaak heb je printopdrachten moeten uitstellen? Of hoe vaak heb je een vriend of familielid gevraagd om iets voor jou te printen? En hoe lekker zou het zijn als je dat gewoon snel thuis kunt doen? Juist. Zoek bijvoorbeeld eens op printer hp en je vindt voldoende betaalbare, kwalitatieve opties. Vergeet ook niet om er voldoende cartridges bij te bestellen, bijvoorbeeld hp 304. Niets is zo vervelend als wel beschikken over een printer, maar niet kunnen printen.

Omgeving

Wanneer je de ergonomische items en printer in huis hebt gehaald, ben je er nog niet. Om van jouw thuiswerkplek een fijne, productieve werkplek te maken, moet je ook aandacht besteden je omgeving. Zorg dat de ruimte waarin je werkt over voldoende daglicht beschikt. Ook planten dragen bij aan een gezonde thuiswerkplek, omdat ze zorgen voor zuurstof en een goede akoestiek. Heb je last van bouwende buren of luidruchtige huisgenoten? Verdiep je dan eens in soundscaping. Zet wat achtergrond muziek op of overweeg om een koptelefoon met noise cancelling aan te schaffen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in