Meubelen interieur

Hoe kies je je ideale salontafel?

Een woonkamer zonder salontafel lijkt veel op een supermodel zonder lippenstift. Net zoals lippenstift een detail is dat een look compleet kan maken, zo ook de perfecte salontafel. Salontafels hebben meerdere doelen; van het voltooien van een look tot opslag, ze zijn hard nodig in een ruimte. De vraag is welke stijl bij je woonkamer past. Kies je voor een houten exemplaar met dikke poten, metallic met een glazen blad; moet het rond, vierkant of rechthoekig zijn? Er zijn veel opties als je bijvoorbeeld een By Boo salontafel wilt kopen. Let daarom op deze factoren om de beste keuze te maken.

Vorm

Denk bij het opstellen van het plan voor je woonkamer na over de beste vorm voor de ruimte. Heb je kinderen of huisdieren? Is het een grote kamer of juist klein en smal? Een ronde of ovale salontafel is ideaal als je kinderen of huisdieren hebt. Door de gebogen rand verwondt een scherpe hoek niemand als iemand er tegenaan valt of stoot. Als je een rechthoekige vorm gebruikt en 75 centimeter tussen de televisieconsole en de salontafel laat, krijg je de juiste hoeveelheid ruimte om tussen de twee stukken te lopen. Een afgeronde geeft iets meer ruimte om langs te lopen, omdat deze wegbuigt van het televisiekastje.

Materiaal

Salontafels kunnen ook in een grote verscheidenheid voorkomen. Er zijn industriële exemplaren in metaal. Materialen zoals glas in combinatie met messing of staal zorgen voor een meer verfijnde uitstraling. Of het nu eiken, esdoorn, kersen of walnoot is, hout heeft zijn eigen gevoel. Eiken en esdoorn zijn aan de meer informele kant, terwijl walnoot en kersen een meer formele uitstraling hebben.

Budget

De prijspunten voor een salontafel kunnen variëren van extreem duur tot zeer budgetvriendelijk, dus voordat je begint met winkelen, moet je weten wat je eraan moet uitgeven. Je totale budget moet worden uitgesplitst naar gebieden zoals accessoires, verlichting en meubels. Het meubellijnitem omvat de bank, bijzettafels, stoelen en salontafel, met een groter deel toegewezen aan de grotere stukken. Het goede nieuws is dat je een beetje op je budget kunt drukken als je iets ziet waar je van houdt, zolang het niet de kwaliteit van de bank of stoelen omvat.

Stijl

Formeel, informeel, modern of vintage; dit zijn allemaal stijlen waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van je salontafel. Houd je meer van een eigentijdse look, kies dan voor een strakke metalen tafel met een glazen blad. Als country casual meer je ding is, zou een rustieke eikenhouten tafel perfect zijn. Kies een ronde tafel met gedraaide houten poten voor een romantische sfeer. Er zijn veel stijlen om uit te kiezen, gebruik gewoon het decoratieschema van de kamer als je gids.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in