De slaapkamer

Redenen om te kiezen voor een boxspring

Ben je op zoek naar een nieuw bed en weet je niet zo goed waar je voor moet kiezen? Er zijn natuurlijk heel veel verschillende opties, maar de boxspring is toch wel steeds populairder aan het worden. Naast dat het er allemaal chique uitziet (mits je kiest voor mooi beddengoed natuurlijk en alles netjes opmaakt) biedt deze ook nog eens diverse voordelen op het gebied van comfort. In dit artikel vertellen we je meer en geven we je de redenen om te kiezen voor een boxspring.

Chique uitstraling

In het gemiddelde hotel kom je wel een boxspring tegen. Een bed van deze klasse geeft een luxe uitstraling aan de kamer waar je verblijft. Deze zelfde sfeer kun je uiteraard ook in je eigen slaapkamer creëren. Het kraakheldere beddengoed wat er in een hotel op het bed ligt, kun je ook voor thuis aanschaffen. Wil je het zo prachtig wit houden, dan zul je wel echt de wasvoorschriften die op het etiket staan moeten volgen.

Instaphoogte

Boxsprings staan erom bekend dat ze qua instaphoogte een stuk hoger zijn dan gewone bedden. Dit scheelt vaak zeker zo’n 20cm. Dit biedt een groot voordeel omdat je er dus gemakkelijker in en uit kunt stappen. Zeker als je na een nacht slapen wat stijfjes bent, is het lekker als je niet al te veel moeite hoeft te doen.

Slaapcomfort

Aangezien een boxspring geheel naar eigen smaak samen te stellen is (denk aan het soort matras, de maat van het bed, het materiaal en de kleur van de stoffering) biedt deze het comfort waar je naar op zoek bent. Er zijn zelfs elektrisch verstelbare boxsprings op de markt, waarmee je bijvoorbeeld het hoofdeind of voeteneind iets omhoog kunt zetten, zodat je lekkerder ligt. Ook kun je ervoor kiezen om een topper op het matras te leggen. Deze beschermt niet alleen het matras, maar zorgt er ook voor dat je nog een stukje lekkerder ligt.

Betaalbaar

Toen boxsprings net nieuw op de markt kwamen, waren ze behoorlijk aan de prijs. Nu deze al een langere tijd verkrijgbaar zijn, is dit allang niet meer het geval. Dit komt voornamelijk omdat er ook hier verschillende prijsklassen zijn, zodat het voor iedereen een stuk gemakkelijker wordt om een prettig en luxe bed aan te kunnen schaffen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in