Tuinverlichting

Wat is de levensduur van tuinverlichting op zonne energie?

Of je tuinverlichting functioneel of decoratief wilt gebruiken, je hebt buitenlampen op zonne energie voor elke tuin, de keuze is reuze! Het leuke is dat deze buitenlampen niet alleen goed betaalbaar zijn, ze zijn ook gemakkelijk te installeren en milieuvriendelijk. Als ze overdag voldoende zonlicht krijgen en deze zonne energie opslaan, zullen ze de lange zomeravonden in je tuin of op je terras sfeervol verlichten.

Schakelaar

Iedere buitenlamp op zonne-energie is voorzien van een on/off schakelaar die de lamp laat functioneren. Vergeet dus niet om de schakelaar op ‘on’ te zetten wanneer je wilt genieten van de prachtige verlichting.

Onderhoud van de zonnepanelen

Iedere tuinverlichting op zonne energie heeft een zonnepaneel waarmee zij de lichtstralen opvangt om zich op te laden. Wanneer je zonnepaneel vies is, zal de batterij niet volledig opladen en wordt de levensduur beperkt. Om je lamp zo optimaal mogelijk te laten werken, is het nodig om het zonnepaneel regelmatig met een droge doek of warm zeepwater schoon te maken.

Verlichting op zonne energie is modern

Solar buitenverlichting is een moderne manier van buiten verlichten. Het werkt namelijk op zonne energie en is daardoor niet alleen heel vriendelijk voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Deze verlichting is heel gemakkelijk te plaatsen omdat er geen draden aan te pas komen, hierdoor kan je de lampen ook op de moeilijk bereikbare plekken in en om je huis plaatsen. Wil je het plaatsen van tuinverlichting zonne energie aan een specialist overlaten? Laat je dan gelijk informeren over alle mogelijkheden die er zijn met solarverlichting.

Sfeervol

Solar verlichting is erg sfeervol en in vele vormen, kleuren en maten te vinden. Je hebt de zogeheten up en down lights, die de gemakken van moderne verlichting combineren met een sfeervolle en trendy manier van verlichten. Doordat er zowel naar boven als naar beneden verlicht wordt, ontstaat er een prachtig lichteffect dat bijvoorbeeld de gevel van een huis of een schutting doet omtoveren tot een ware eyecatcher. Doordat je niet met kabels hoeft te werken kan je heel gemakkelijk een balkon of (dak)terras omtoveren tot een fijne sfeervolle plek, waar je met je vrienden een mooie lange zomeravond kan doorbrengen. Met sfeer kan je sfeer creëren!

Levensduur

Het mooie van tuinverlichting op zonne energie is dat de lamp zonlicht kan omzetten in elektriciteit en dit vervolgens in een kleine ingebouwde batterij opslaat. Duurzame NiMH-batterijen hebben de voorkeur in plaats van de standaard NiCAD batterijen, dit in verband met de duur van het branden van de lamp. Hoe meer (zon)licht de lamp krijgt overdag, des te langer de lamp zal branden. Wanneer de lamp in de schaduw staat zal hij minder zonlicht om kunnen zetten in elektriciteit en hierdoor zal de lamp korter branden. Een kleine buitenlamp op zonne-energie heeft op een dag zo’n acht uur zon nodig om volledig opgeladen te zijn, hierdoor is het s Winters vrij moeilijk om de tuinlamp volledig op te laden. De standaard levensduur van de meeste ledlampen bedraagt meer dan 100.000 uur.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in