Verwarming
Koeling
Energie
Welzijn
Reportage

Koelen en verwarmen met de VivAir

Auteur: Bulex

Een lucht/lucht warmtepomp zorgt in principe in de eerste plaats voor verkoeling tijdens warme zomermaanden. Maar in de winter kan hij ook ingezet worden voor het duurzaam verwarmen van ruimtes zonder centrale verwarming. Makkelijk, niet?

Lucht/lucht warmtepomp VivAir

Naast verwarmen en koelen zorgt de VivAir ook voor ventilatie door het continu aanvoeren van verse lucht, ontvochtiging en luchtzuivering, wat hem bijzonder geschikt maakt voor mensen met allergieën.

Kortom, de VivAir is een eenvoudig systeem met heel wat troeven. Het systeem bestaat uit één buitenunit die gecombineerd wordt met één (monosplit) tot vier (multisplit) binnenunits van 2 tot 6,5 kW.

Voordelen

De VivAir van Bulex heeft een hoge efficiëntie met een energielabel A+++ in koude modus en A+ in warme modus. Dankzij de DC inverter technologie (gelijkstroom) garandeert hij ook een laag energieverbruik en een stille werking van zowel de buiten- als de binnenunits. Het milieuvriendelijke koudemiddel R32 garandeert een minimale impact op het milieu. Eenvoudige bediening dankzij bijgeleverde afstandsbediening. Het strakke design past in elk interieur.

Aangenaam binnenklimaat

Om te genieten van een aangename temperatuur in je woning, maak je dat het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur maximaal 4 à 6°C bedraagt.

Zo werkt de VivAir

  • De binnenunit onttrekt de warmte uit de ruimte.
  • Via een ventilator in de binnenunit wordt deze warme binnenlucht door een warmtewisselaar met koelvloeistof geblazen. Het koudemiddel neemt de warmte van de lucht op en verdampt. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte verspreid.
  • De verdampte koelvloeistof wordt via de leidingen van de binnenunit naar de buitenunit verplaatst.
  • Een compressor drukt het warme gas samen: de warmte die binnen werd opgenomen, wordt nu buiten terug afgegeven. Tijdens dit proces wordt het koudemiddel opnieuw vloeibaar.
  • Het vloeibaar koudemiddel vloeit terug naar de binnenunit, waardoor het proces van voren af aan kan beginnen.
  • En voor de verwarming? Hiervoor wordt bovenvermeld proces gewoon omgedraaid.

Onderhoud en reiniging

De VivAir airco van Bulex beschikt over een X-FAN functie die je toelaat om de binnenunit van de warmtepomp makkelijk te reinigen op het ogenblik dat de airco niet in werking is. Hierdoor wordt het resterende vocht uit de binnenunit verwijderd en vermijd je schimmels, bacteriën en onaangename geurtjes.

De VivAir van Bulex is onderhoudsvriendelijk, toch is het aangeraden de luchtfilter in de binnenunit regelmatig te vervangen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in