Isoleren
Renoveren
Reportage

Renoveren is meer dan isoleren

Auteur: Renson

Als je renoveert, staat isoleren ongetwijfeld hoog op je prioriteitenlijstje. En terecht. Maar isoleren alleen is geen garantie op gezond en comfortabel wonen. Zonder ventilatie geen verse lucht in een goed ingepakt en luchtdicht afgewerkt huis. Gelukkig heeft Renson voor elke verbouwing een geschikte ventilatiesysteem in het assortiment. Wist je dat ’s nachts intensief ventileren zelfs kan helpen om je woning op een duurzame en natuurlijke manier te koelen?

Om de luchtkwaliteit en het leefcomfort in je woning te verbeteren, hoef je trouwens lang niet altijd een totaalrenovatie uit te voeren. Ook een woonuitbreiding, beperkte renovatie met of zonder nieuw buitenschrijnwerk of de make-over van één specifieke ruimte biedt al kansen om doeltreffend in te grijpen voor gezonde binnenlucht en een aangename temperatuur binnenshuis.

Isoleren? Niet zonder ook te ventileren

Met Renson renoveer je ‘futureproof’ én met aandacht voor gezond en comfortabel wonen. Van Invisivent raamventilatieroosters (interessant voor wie z’n ramen vervangt) tot ventilatie op maat via de Waves of Healthbox 3.0. Ze verzekeren je van gezonde lucht binnenshuis, hoe beperkt of grondig je ook renoveert. Bovendien doen ze dat volautomatisch op basis van de binnenluchtkwaliteit, energiezuinig en zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt.

Invisivent raamventliatie: voldoende verse lucht binnentrekken

Wie z’n ramen vervangt, kan er alvast in één adem voor zorgen dat er ineens ook steeds voldoende verse lucht beschikbaar is in huis via raamverluchtingen. “Bij het vervangen van de ramen, hebben we ineens ook Invisivent ventilatieroosters voorzien. Zo krijgen we altijd voldoende verse lucht binnen.”

Waves: slim ventileren per ruimte

Waves is het instapmodel op het vlak van ventilatie: je ventileert 1 ruimte in huis of installeert meerdere Waves voor een volwaardig vraag gestuurd en slim ventilatiesysteem waar je geen omkijken naar hebt. Het systeem is eenvoudig zelf te installeren. En wat meer is: Waves werkt niet alleen in de ruimte waar die hangt, maar detecteert ook de luchtkwaliteit voor de aangrenzende ruimtes. Zonder breekwerken hou je het CO 2 -niveau onder controle. En dat allemaal automatisch. Wist je trouwens dat de Waves bij z’n lancering in 2019 de prestigieuze Red Dot product design Award in ontvangst mocht nemen?

“Dankzij de Waves is de luchtkwaliteit in de badkamer voortaan perfect onder controle. En het fijne is dat je daar zelf niets moet voor doen.” Evy - Eke

Healthbox 3.0: slim en volautomatisch de hele woning ventileren

Het belang van goede ventilatie bij renovatie wordt vaak pas duidelijk als je het verschil zelf ervaart. Een slechte nachtrust, vaak hoofdpijn of vochtige lucht? Het C + ventilatiesysteem met de Renson Healthbox 3.0 is de perfecte renovatie-oplossing om de binnenlucht in je volledige woning optimaal te houden, zonder zelf te moeten ingrijpen.

“Al 10 jaar lang hadden we last van een slechte luchtkwaliteit in huis. De Healthbox 3.0 was onze redder in nood, de perfecte renovatie-oplossing.” Thierry – Ophain 

Nachtkoeling: intensief ventileren met koele nachtlucht

Uiteraard is het belangrijk om stookkosten binnen de perken te houden. Maar met steeds meer warme dagen per jaar, is het net zo slim om te besparen op kosten voor koeling. Dat doe je het meest efficiënt door buitenzonwering te combineren met nachtkoelingsluikjes in je nieuwe ramen. Zo benut je de koelere nachtlucht optimaal om de binnentemperatuur te laten zakken. De hele nacht een raam open laten, daar komt het op neer, maar dan inbraakveilig en zonder last te hebben van insecten.

“ ’s Nachts zetten we consequent de nachtkoelingsroosters open. Die zorgen ervoor dat het tegen de volgende ochtend lekker fris is in huis.” Rimmert – Avelgem

Originele gevel: een buitenkansje?

Uiteraard kan je terugvallen op bakstenen of sierpleister om een na-geïsoleerde gevel af te werken. Maar waarom niet gaan voor een absolute eyecatcher in verticale aluminium Linarte-gevelbekleding? Door verschillende profielen te combineren en die ook nog eens in te vullen met leds of houtstrips, krijgt je gerenoveerde woning beslist een uniek, eigentijds, onderhoudsvriendelijk én duurzaam nieuw jasje. Doordacht design, bekroond met een Red Dot product design Award in 2018.

“We stripten en isoleerden onze woning om ze energie-efficiënt te maken. Om de geïsoleerde gevels mooi af te werken, kozen we voor Linarte. Een schot in de roos!” Koen - Hoogstraten

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in