Binnentrappen

Hoe lang duurt een traprenovatie?

Een traprenovatie wordt vaak al binnen één dag gerealiseerd, zonder hak- en breekwerk. Na realisatie is de trap meteen weer te belopen, waardoor je er geen hinder aan ondervindt.

NEWstairs is specialist in traprenovatie en renoveert vrijwel iedere trap binnen één dag. Een adviseur komt vrijblijvend bij je thuis om alle mogelijkheden te bespreken en kan dan direct een prijs op maat geven. Ook kan hij dan inschatting van de duur van de traprenovatie maken.

Niet elke traprenovatie kan binnen één dag gerealiseerd worden. De precieze duur van een traprenovatie is afhankelijk van verschillende omstandigheden, denk hierbij aan:

  • Voorbereidende werkzaamheden: als de huidige trap (nog) niet kaal is, kan dat de duur van de traprenovatie beïnvloeden. Denk hierbij aan oude vloerbedekking; die zal verwijderd moeten worden alvorens een nieuw soort trapbekleding kan worden gemonteerd.
  • Toevoegingen aan de traprenovatie: wil je behalve de treden en de stootborden ook de aangrenzende (overloop)vloer, balustrade en leuning meenemen in de renovatie? Dit heeft natuurlijk invloed op de duur van de totale traprenovatie.
  • Het aantal trappen dat gerenoveerd wordt: Heeft jouw woning meerdere trappen, bijvoorbeeld nog een naar de zolder? Dan kun je beide trappen in één keer laten renoveren. Door meerdere trappen samen te renoveren kun je wellicht ook kosten besparen. Meer trappen betekent vanzelfsprekend meer werk, dus dit verlengt de duur van de traprenovatie.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in