Aanbevolen partners

samsung logo
De slaapkamer
Nieuwe kamers
Decoratie

Een kamer ingericht voor dubbel gebruik

In deze opdracht stond Elfya Van Muylem voor de opdracht een ruimte in te richten voor dubbel gebruik: enerzijds als logeerkamer, anderzijds als bureau. Ze ging daarom op zoek naar een gezellige sfeer die toch niet te slaperig overkomt.

De muren werden behangen met jute behangpapier – geen aanrader als je katten hebt - om een beetje een zomersfeer te creëren. De kamer krijgt immers heel veel zon en heeft zicht op de Hudson River. Maar in het Belgische geval kan het even goed uitzicht op de Schelde of de Maas zijn.

Creatieve opbergruimte

De oorspronkelijke zetels werden behouden en opgefrist met op maat gemaakte kussens. Aangezien we nooit genoeg opbergruimte kunnen hebben, werd er een voetbank gekozen die zowel kan dienen als koffietafel en als opbergruimte voor het bedlinnen van de logees.

 

Traditioneel en modern

Het nieuwe decor houdt een evenwicht tussen traditioneel en modern. De zetel, de voetbank, de spiegel en antieke foto’s sluiten aan bij het traditionele gevoel. De glazen tafel met de chromen poten en de chocolade kleurige kast met z’n rechte lijnen geven een moderne touch aan het geheel.

Meer opbergoplossingen vind je terug in de doosjes die heel mooi bij het interieur passen, zoals de blauwe en roomkleurige dozen in de opbergkast, de chromen doosjes op het tafelblad en de opbergdozen die ook als zijtafeltje worden gebruikt.

Auteur: Elfya Van Muylem 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in