Nieuwe kamers

Ergonomisch kantoormeubilair

Slechte ergonomische omstandigheden kunnen een grote impact hebben op de productiviteit en gezondheid. De meeste kantoorziektes hangen hier mee samen. Kies daarom een ergonomisch bureau en bureaustoel voor je kantoor uit.
  • Besteed aandacht aan de relatie tussen je stoel, monitor, toetsenbord en muis. Om je bureau met vele mappen efficiënt te maken, is een bureau in L of U-vorm een oplossing
  • Het meest belangrijke onderdeel is een goede bureaustoel. Want rugpijn is een vaak weerkerende klacht. De oorzaak is een slechte houding in een niet-ergonomische stoel. Een goede stoel geeft steun voor de rug, de benen, de billen en armen samen met verlichting van spanningen door slechte houdingen. Je moet zowel kunnen verhogen of verlagen maar ook de rughelling en de hoogte van de armsteunen moeten aangepast kunnen worden.
  • Een voetensteun dient gebruikt te worden wanneer de voeten niet plat op de vloer kunnen rusten door de hoogte van de stoel. 
  • Een ergonomisch bureau maakt het mogelijk om op een comfortabele manier handelingen uit te kunnen voeren. Verder geeft het voldoende plaats om te kunnen bewegen met de benen maar ook voor het plaatsen van computeraccessoires. 
  • Het bureau moet meerdere werkhoudingen kunnen ondersteunen. Zorg voor een voldoende breed en lang werkblad zodat je alles ordelijk kan wegzetten. Het werkblad moet je in staat stellen om de monitor direct voor je te kunnen plaatsen, tenminste 40 cm van je ogen verwijderd. Nog handig is als je het werkblad in hoogte kan verstellen. 
  • Zorg voor voldoende ruimte onder en rond je kantoormeubilair. Zo kan je je gemakkelijk en vaak verplaatsen indien dit nodig zou zijn. 
  • Harde, hoekige randen op een bureau kunnen een gevaar zijn voor de polsen door het langdurige contact.
     

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in