Vloeren

Lamett investeert fors in Tsjechië

Deerlijk - De firma Lamett, producent/distributeur van parket en Parquetvinyl, heeft via zijn dochteronderneming in Tsjechië, fors geïnvesteerd in de verdere uitbreiding van zijn productiesite.

Lamett is specialist in diverse soorten harde vloerbekleding en kocht in 2016 alle aandelen van de parketproducent Morava Wood. Morava Wood bevindt zich in de stad Unicov, Olomouc, in het Oosten van Tsjechië en is de Europese marktleider wat betreft productie van massief parket. Er worden 120 mensen tewerkgesteld. De recente expansie bestaat uit de uitbreiding van land en productiehallen met 86.000 m². Dit omvat een volledig verticaal geïntegreerde zagerij en verschillende bedrijfsgebouwen. Bruno Descamps, CEO van Lamett “Deze uitbreiding zal ons toelaten om onze markpositie te verstevigen en te beantwoorden aan de wereldwijde vraag van onze hoogstaande massieve parketvloeren.”

Lamett werd in 2008 opgestart en heeft twee aandeelhouders: Bruno Descamps die de rol van CEO op zich neemt en Thomas Baert die zich meer in een adviserende rol bevindt. Het duo is reeds meer dan 30 jaar aan elkaar gelinkt. “Het gaat terug naar onze studententijd; ondernemen en de passie van het ondernemen hebben we altijd gedeeld.” Lamett Europe zal dit jaar wellicht een geconsolideerde omzet halen van 75 miljoen euro. In 2017 lanceerde Lamett naast parket de eerste collecties “Parquetvinyl”. Een beslissing die hen geen windeieren legde, want de vraag naar rigide SPC-vloeren kent een spectaculaire groei.

Lamett spreekt ook in 2021 de ambitie uit om te blijven groeien. “De voorbije jaren hebben we steeds onze eigen koers gevaren. Als jonge firma hebben we hard gewerkt aan ons eigen DNA en onze eigen cultuur. Uiteraard houden we een oogje op onze concurrenten, maar we houden vast aan onze principes. Nu hebben we de structuur en maturiteit om verder door te groeien. Het heeft weinig zin om zich vast te pinnen op een bedrag, maar het zou toch wel een ontgoocheling zijn mochten we tegen 2025 niet ruim voorbij de 100 mio euro geconsolideerde omzet zitten,” aldus de CEO van Lamett.

Over Lamett Europe NV

Lamett Europe is een vloerenspecialist met hoofdzetel in het West-Vlaamse Deerlijk.  Sinds 2007 produceert en verdeelt Lamett parketvloeren. Het is de grootste producent van massief parket in Europa.  Parket is nog steeds de core business.  In 2017 bracht de firma Parquetvinyl op de markt en was hiermee initiator wat betreft rigide lvt-vloeren. Met meer dan 300 medewerkers en een jaaromzet van € 75.000.000 drukt het bedrijf zijn stempel op de markt van de vloerbekleding.
 
Voor meer info over Lamett, neem een kijkje op de website van Lamett
Voor meer info over Parquetvinyl, neem een kijkje op de website van Parquetvinyl

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in