De groengevel

Groene en volgroeide groengevel

Wanneer is een groengevel volledig volgroeid en dus effectief helemaal groen? Het exachte tijdstip waarop een groengevel volledig volgroeid en dus helemaal groen is, is afhankelijk van de locatie van het project en van de weersomstandigheden. Ook de planten zelf spelen een rol.

Groengevel evolueert

Sommige leveranciers van groengevels plaatsen zo een plantengevel enkel met volgroeide planten, andere groengevel-plaatsers werken met jonge plantjes. Als de groengevel dus veel jonge plantjes bevat, duurt het minstens enkele maanden voor de worteldoek helemaal begroeid is. 
 
“Toch kun je al na een tot twee maanden spreken van een flinke en groene plantengevel,” zegt Tim Van Assche van Ecoworks.

Een plantengevel evolueert ook mee met de seizoenen, het is dus heel normaal dat bepaalde plantjes in de gevel hun blaadjes verliezen in de herfst en zelf helemaal kaal worden in de winter. Je kunt hiermee rekening houden bij de keuze van de planten voor zo een groengevel. Op die manier heb je elk seizoen een anders uitziende groengevel. En door te kiezen voor bladhoudende plantjes zorg je er voor dat je in de winter ook een groene plantengevel hebt om van te genieten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in