Tuinarchitect
Veranda en terrasoverkapping
Reportage

Outdoor living in stijl? Nooit eerder zo gemakkelijk!

Auteur: Renson

Niets zaliger dan zoveel mogelijk tijd buiten te kunnen spenderen in je eigen tuin. Volop genietend van de natuur en de gezonde buitenlucht. Koken onder vrienden, feesten, sporten, vergaderen en … waarom niet: overnachten. Het kan allemaal, als je maar voldoende beschut bent tegen de zon, regen of wind … onder een terrasoverkapping zelfs het hele jaar door.

6 design styles helpen je op weg

Wist je trouwens dat je je Renson pergola, tuinkamer, poolhouse of tuinpaviljoen tot op de millimeter en tot in de kleinste details kan personaliseren? 6 ‘design styles’ helpen je daarbij op weg naar de buitenleefruimte van je dromen. Zo ben je zeker van perfecte kleurcombinaties, passende texturen en accessoires.

Kleuren en materialen: de perfecte match

Je bent ervan overtuigd dat een Renson terrasoverkapping absoluut in je tuin thuishoort? Dan kan je er alvast beginnen over nadenken in welke kleur je die wil. Laat je die aansluiten bij het buitenschrijnwerk van je woning, ga je voor een eyecatcher of wil je net dat die in de rest van je tuin opgaat? Of – ja, zelfs dat kan – denk je aan een aparte kleur voor de structuur en de daklamellen? Weet dat het daarmee pas begint, want ook als je kiest voor geïntegreerde Fixscreen doekzonwering, Loggia schuifpanelen en zelfs buitengordijnen stem je die qua type, materiaal en kleur het best zo goed mogelijk af op de rest van je overkapping. Zie je door het bos de bomen niet meer? Geen paniek. Deze 6 design styles – voor elk wat wils – wijzen je de weg:

Earth Oasis: Onder een aards-bruine terrasoverkapping met Fixscreens en Loggiawood schuifpanelen in warme, zuiderse kleuren waan je je op vakantie in eigen tuin. Dik geweven buitengordijnen met een ambachtelijke uitstraling zorgen voor de finishing touch.

Pure Essence: Terug naar de essentie onder een overkapping in een zachte neutraal-beige kleur. Een pasteltint die kan doorgetrokken worden in de Fixscreen en Loggiascreen Canvas schuifpanelen met geweven doek. Verfijnd geweven buitengordijnen vervolmaken de dromerige sfeer.

Idyllic Garden: Een warmgrijze structuur met olijfgroene ondertoon vormt de basis van deze overkapping. Dezelfde schakeringen keren terug in de Fixscreens en buitengordijnen in 2 tinten. Loggiawood panelen met lamellen in thermo-es maken het geheel ‘af’.

Spiritual Harmony: Een tuinpaviljoen waar de zwartbruine basisconstructie nog extra verfijnd overkomt in combinatie met hout en textiel: daklamellen in een ‘walnoot’ wooddesign, Loggiawood schuifpanelen of Fixscreens en Loggiascreen Canvas panelen met zwart/bruin geweven doeken. Tech Cocoon: Durf te experimenteren met dynamische kleuren in meubilair en decoratie: De ‘transparantie’ van een witte overkapping met Fixscreens, loggiapanelen, glazen schuifwanden of gordijnen leent zich daar als tijdloze basis perfect voor.

Crystal Lounge: De kleur van de zachtgrijze tuinconstructie in combinatie met witte daklamellen keert terug in de Fixscreen doeken en de semi-transparante buitengordijnen. Strakke Loggialu Plano schuifpanelen doen de grenzen tussen buiten en binnen helemaal vervagen.

Bezoek ons op stand 300 in Paleis 9 op Batibouw en ontdek er welke ‘outdoor living design style’ jou als gegoten zit. Of surf naar www.renson-outdoor.com voor een verdeler in je buurt.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in