Ramen en deuren
Reportage

Waarom een plissé hordeur géén overbodige luxe is

Eind juni ’16 heeft de universiteit van Wageningen in samenwerking met buienradar de muggenradar gelanceerd. Op muggenradar kun je per dag kijken wanneer je het meest last van muggen zou kunnen krijgen. Verschillende facetten zijn daarbij in acht genomen, zoals neerslag, luchtvochtigheid en temperatuur. Allerlei weersomstandigheden die van invloed zijn op de activiteit van de mug. 

Eerst wat interessante weetjes over muggen:

• Alleen de vrouwtjesmuggen steken
• Er zijn meer dan 3200 muggensoorten
• De larven en poppen groeien in stilstaand water
• Muggenvrouwtjes leggen 300 eitjes per keer en dat doen ze gemiddeld drie keer in hun leven
• De mug is het dodelijkste dier op aarde;
• Er gaan jaarlijks 725000 mensen dood door ziekten die door de mug zijn overgebracht
• De meest voorkomende ziektes die muggen overbrengen zijn; Malaria, Zika, Dengue en gele koorts
• Muggen komen af op uitstoot van CO2. Mensen produceren CO2 door uit te ademen
• Een mug heeft 50 sec. nodig om te bijten en 2 ½ minuut om je bloed uit je aderen te halen

Tips tegen muggen

1. Investeer in een plissehordeur. Een plissehordeur is de meest effectieve en mooiste manier om insecten, waaronder de mug, buiten te houden. Je profiteert wel van de frisse buitenlucht en je kunt gewoon de lichten aan doen in huis, want met een plissehordeur krijgen deze irritante zoemers geen kans om binnen te komen. Dus geen slapeloze nachten meer omdat je ligt te krabben of omdat je eerst de veroorzaker van dat gezoem wil liquideren. Als je het zo bekijkt is het maar een kleine investering, want onze nachtrust is ons veel waard. Kijk op www.plissehordeurenwebshop.nl en profiteer van de beste prijs kwaliteit verhouding en haal een binnen 4-6 werkdagen een plissehordeur in huis. 
2. Gebruik lavendel en citroen. Aan deze geurtjes hebben muggen een grote hekel en zullen als ze dit ruiken een ander slachtoffer zoeken, misschien die vervelende buurman wel, 2 muggen euh vliegen in één klap.
3. Maak kraamkamers van muggen onklaar. Met andere woorden verwijder stilstaand water. Maak een rondje door de tuin en keer bijvoorbeeld volgelopen bloembakken of emmers om.
4. Creëer luchtstromen. Muggen houden niet van wind en gewapper. Dus aan die ventilatoren en airco’s.
5. Oorlogje spelen. De ergste vijand van onze steekmug is de langpootmug. De langpootmug heeft kannibalistische neigingen en zal nadat het licht van de slaapkamer gedoofd is, binnen een half uur de steekmug opsporen en verslinden. Vanaf nu de langpootmug vangen en loslaten in je slaapkamer. 
6. Smeren. Smeer je in met antimuggenlotion, let op het percentage DEET, hoe hoger dat percentage hoe langer je beschermt bent tegen muggen. 

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in