Beveiliging

Bel niet zomaar de eerste slotenmaker die je tegenkomt op Google

Slotenmaker nodig? Die heeft u (als het goed is) niet vaak nodig, maar als u er eentje nodig heeft is het meestal wel dringend.

In heel wat gevallen heeft u zichzelf buitengesloten, is het slot geforceerd of bent u de sleutel kwijt. Kortom, het is een lastige situatie en de slotenmaker moet dan dringend komen. Toch loont het om niet de eerste de beste slotenmaker te bellen die je tegenkomt op het internet, maar kies beter en bewust voor een lokale en betrouwbare slotenmaker in je buurt.

Ga altijd voor een lokale slotenmaker in je buurt

Gaat u op het internet op zoek naar een slotenmaker, dan zal u ontdekken dat er heel wat slotenmakers zijn. Toch raden we u aan om deze slotenmakers te screenen. Niet simpel in een noodsituatie, maar toch proberen we je er voor te waarschuwen. Niet alle slotenmakers nemen het even nauw met afspraken en wetten en sommige slotenmakers zijn ronduit malafide.

Check steeds of hun BTW nummer op hun website staat, dat er een adres op staat en of ze lid zijn van een officiële beroepsorganisatie, zoals de Vlaamse Slotenmakers Unie - VSU. Is het een buitenlands adres, ga er dan zeker niet op in. Voorkom torenhoge verplaastingskosten! We kennen bij de VSU jammer genoeg heel wat schrijnende verhalen van mensen die onder druk gezet zijn door malafide slotenmakers en die enorme bedragen hebben moeten betalen, dikwijls voor een zeer beperkte dienstverlening en schade achteraf.

De VSU komt op voor de belangen van lokale en correcte slotenmakers met passie voor hun vak

Gelukkig is het merendeel van de slotenmakers wel correct. Net die correcte en lokale slotenmakers groeperen we dan ook en we verdedigen hun belangen. Malafide slotenmakers brengen ons beroep schade toe en stelden onze leden al meermaals in een kwaad daglicht. Alle slotenmakers die bij de VSU zijn aangesloten, zijn dan ook erkende slotenmakers die de officiële Gedragscode voor Slotenmakers ondertekenden.

In 2019 bracht de VSU een nieuwe applicatie uit waarbij men op basis van hun locatie ziet welke slotenmaker-leden van de VSU bij hun in de buurt zitten en of ze al dan niet beschikbaar zijn. Je kan ze meteen opbellen.

Sinds februari 2021 is het niet meer mogelijk om nog op het zoekwoord ‘slotenmaker’ te adverteren in Google, behalve de slotenmakers die lid zijn van de Vlaamse Slotenmakers Unie. Hierdoor daalde het aantal klachten met meer dan 90% van mensen die in een noodsituaties als deze opgelicht worden. Doordat malafide slotenmakers geen monsterbedragen meer kunnen spenderen aan Google Ads, komt de echte slotenmaker weer meer aan bod in de zoekresultaten wat voor een verademing zorgt en dus minder problemen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in