Huren en verhuren
Kopen en verkopen
De verhuisgids

Drie belangrijkste verhuistips

Is je woning bijna af? Staat de verhuisdatum vast? Dan is het zover: een nieuw avontuur kan beginnen. Al zorgt verhuizen jammer genoeg vaak voor veel stress. Geen paniek, met deze drie tips zorg je voor een snelle en efficiënte verhuis.

Tip 1: stel een dagschema op

Als je hulp inschakelt, moet je ervoor zorgen dat iedereen te allen tijde weet wat ze moeten doen zonder dat jij heel de tijd over en weer moet rennen. Stel daarom een duidelijk plan op. Hoe ziet zo’n plan eruit? Zorg voor een plattegrond van je huis en duid aan welke dozen waar horen. Als er al iets uitgeladen mag worden, zet je dit ook best in je plan, maar zorg vooral dat je grote meubels zoals een zetel en tafel op de juiste plaats tekent. Zo hoef je niet vier keer je zetel te verzetten. Stel ook een tijdschema op zodat iedereen weet wie wanneer verwacht wordt en met een duidelijke taak voor iedere helper. Als je met vrienden verhuist, kan je hen in verschillende groepen verdelen. Werk je liever met een verhuisfirma en een grote verhuiswagen? Dan kan je natuurlijk rekenen op extra professionaliteit en efficiënt werk. Voor verhuizingen in Antwerpen is dit bijvoorbeeld erg handig omdat je dan niet met meerdere auto’s de hele tijd in de file hoeft te staan. Weer wat stress minder!

Tip 2: begin op tijd, maar ook niet te vroeg

Begin op tijd met dozen in te laden en wacht niet tot de laatste dag. Waarom? Ten eerste hoef je dan geen 100 beslissingen op één dag te maken. Zo kan je al eens je keuken opruimen en alles verzamelen wat naar de kringloopwinkel kan. Ook je kleerkast kan je op voorhand eens opfrissen zodat enkel de ‘essentials’ overblijven. Ten tweede heb je op die manier genoeg tijd om voldoende verhuisdozen te verzamelen. Denk maar aan speciale dozen voor fragiele stukken en stevige dozen voor het zwaardere werk. Het is ook handig om dozen die je gratis en voor niets vindt te verzamelen, zoals bananendozen en kartonnen dozen van online pakjes. Begin ook niet te vroeg, want anders moet je alles terug uitladen en vind je niets meer terug. Stel dus een checklist op van wat je de maand voor je verhuis écht nog nodig hebt en label je dozen duidelijk en efficiënt.

Tip 3: plan meteen een schoonmaakbeurt

Nog voor je al je meubels in je nieuwe huis plaats, zorg je best voor een grote schoonmaakbeurt. Denk aan je keukenkasten, ingebouwde kasten, badkamer, wc, ramen, etc. Ook je oude huis heeft een grote schoonmaak nodig. Kan je niet overal tegelijk zijn? Huur dan een kuisfirma in. Zij maken alles proper in een mum van tijd en zo kan jij je focussen op wat je zo graag doet: van jouw nieuwe huis een nieuwe thuis maken!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in