De zoektocht naar vastgoed
Kopen en verkopen
Nadenken over bouwen
Bouwwerken
Bouwprojecten
Bouwen in de toekomst

KEPLER maakt dit jaar 30 gezinnen gelukkig met de meest energiezuinige én betaalbare woning

Auteur: Kepler

Een duurzame én betaalbare woning? Voor veel mensen een droom in plaats van realiteit. Niet als het van projectontwikkelaar Kepler afhangt: ze introduceren een nieuwe woningnorm op het vlak van energie én technologie. Met betaalbare woningen met o.a. een EPC van -15, zonnepanelen en een eigen batterij, zorgen ze voor een ommekeer op de vastgoedmarkt. Te mooi om waar te zijn? “Allesbehalve”, aldus bestuurders Dennis Vangeneugden en Frank Custers.

Baanbrekende formule

“Volgens de Nationale Bank ligt de betaalbaarheid van een woning op een historisch laag niveau. Begrijpelijk als je kijkt naar de prijs en de energetische staat van veel huizen vandaag. Daar maakt Kepler het verschil. Met ons innovatief productieproces bouwen we gloednieuwe én betaalbare houtskeletbouw woningen met een EPC van -15. Daarmee doen we het veel beter dan BEN-woningen. Een baanbrekende formule.”, vertelt Dennis.

Zelfvoorzienend op vlak van energie

“Op 48 dagen tijd bouwen we een woning van zo’n 144 m² bewoonbare oppervlakte. Voorzien van het hoogste wooncomfort en met de laagste energiekost. Zonnepanelen, batterij en warmtepompen: een KEPLER-woning heeft het allemaal. Opgewekte energie wordt opgeslagen in een batterij voor later. Door de combinatie van slimme sturing en deze technieken, bespaar je op jaarbasis tot €3.000 aan energiekosten.”

“Via slimme besturing is alles op elkaar afgestemd. Van de verwarming die automatisch uitvalt wanneer het raam wordt geopend tot slimme software gekoppeld aan de warmtepomp, omvormer of batterij. In een KEPLER-woning is het kinderspel. De software zorgt dat toestellen automatisch in werking treden wanneer de batterij een capaciteit bereikt van meer dan 50%, terwijl er nog steeds stroom wordt opgewekt. Dit totaalpakket creëert woningen die lichtjaren vooruit zijn op hun tijd.”, zegt Frank

Betaalbaar en all-in

“De prijs van een KEPLER-woning ligt substantieel onder de marktprijs en is all-in. Dit dankzij de verticale integratie, waarbij het volledige bouwproces inhouse in ons bouwatelier verloopt en we enkel samenwerken met Belgische onderaannemers. Van de aankoop van de grond en productie van het houtskelet tot de bouw en verkoop van het afgewerkte huis. Wij nemen het voor onze rekening.”

“We kiezen voor een vast ontwerp bij iedere woning: de materialen en toestellen zijn vooraf bepaald om de totaalprijs onder controle te houden. Wie bij ons koopt, rekent op een afwerking met premium A-merken. Zelfs de tuinaanleg is voor ons.”, aldus Dennis.

Belgische banken overtuigd

“Onze KEPLER-woningen zijn de toekomst. Voor vastgoedfondsen en professionele investeerders die het duurzaamheidsprincipe hoog in het vaandel dragen is het dé uitgelezen kans om te investeren. De eerste samenwerkingen schieten momenteel uit de startblokken. Want ook zij weten dat een EPC van 20 niet duurzaam is. Een KEPLER-woning daarentegen wel.”

“Ook de Belgische banken geloven sterk in ons verhaal. Kopers van een KEPLER-woning krijgen betere financieringstarieven voor hun aankoop, omdat de banken zeker zijn dat de energiekost bij ons gecoverd is. Waarom ze dat doen? Simpel: omdat onze bouwformule minder risico’s impliceert.”

“Onze ambitie? In 2023 veertig volledig afgewerkte woningen opleveren die kwalitatief én betaalbaar zijn. Mensen geloven in ons verhaal, want er zijn al een reeks enkele projecten verkocht. Voor ons eerste boekjaar tellen we een geconsolideerde omzet van 21,5 miljoen euro. In de toekomst bouwen we honderden woningen, volledig verticaal geïntegreerd, verspreid over de hele Benelux.”, aldus beide heren.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in