De badkamer

Heb je nood aan inspiratie voor je badkamerrenovatie? Wij helpen je alvast op weg!

Waarmee begin je nu best bij het renoveren van je badkamer? Een planning maken, alles uitbreken, je producten kiezen? Nee, de eerste stap naar een nieuwe badkamer is inspiratie verzamelen. Online staan heel wat mooie voorbeelden, maar dit kan soms overweldigend zijn. Daarom maken wij je alvast wat wegwijs in je inspiratiezoektocht.

1. Inspiratie verzamelen op Pinterest

Pinterest, één van de grootste inspiratiebronnen voor velen. De reden: het is snel en gemakkelijk. Je maakt simpelweg een account aan, typt je zoekwoord in de zoekbalk et voilà, je ziet er meteen heel wat plaatjes van badkamers in verschillende stijlen. Creëer je eigen bord en bewaar de plaatjes die jou het meest bevallen. Op deze manier bekom je je eigen moodboard.

Tip: Bezint eer ge begint. Pinterest is zeer uitgebreid waardoor je enorm veel opties te zien krijgt. Bedenk enkele creatieve zoektermen en bewaar niet zomaar alle plaatjes die je mooi vindt. Hou ook altijd de beschikbare ruimte van je badkamer in je achterhoofd.

2. Een moodboard of collage maken

Ben je niet zo’n grote fan van een online moodboard? Maak er dan eentje op papier! Verzamel allerhande catalogi, magazines en andere bronnen. Blader er rustig door en wanneer je interessante foto’s tegenkomt... knippen en plakken maar! Aangezien de keuze hier wat beperkter is, is dit de ideale manier voor mensen met keuzestress. Bovendien werkt knippen en plakken heerlijk ontspannend.

Tip: zorg ervoor dat je blad groot genoeg is en dat je overzichtelijk te werk gaat.

3. Start je moodboard bij X²O!

Wist je dat X²O een bad vol inspiratie heeft waar je zomaar kan in duiken? Van op trends gebaseerde stijlen voor je interieur tot handige tips & tricks om er volledig je eigen ding van te maken. Onze kwalitatieve foto’s mag jij uiteraard in je moodboard steken. Dat is handig voor wanneer je onze showroom bezoekt.

Is een moodboard niet helemaal jouw ding? Liever een persoonlijk gesprek over je badkamer? Kom dan langs in een van onze showrooms. Ook daar vind je inspiratie en onze badkameradviseurs staan klaar om je te helpen bij het samenstellen van je ideale badkamer.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in