Beveiliging

Heeft u te kampen met een deur die geblokkeerd is?

Alle gebruiksvoorwerpen en spullen slijten op den duur. Dit geldt ook voor sloten en deuren. Er zijn meerdere factoren die ervoor kunnen zorgen dat de deur blokkeert, zoals koude weersomstandigheden, corrosie in de cilinder, vuil of zand in het slot, te veel druk zetten met de sleutel en natuurlijk ouderdom en slijtage. Wanneer spullen kapot gaan zit er vaak geen haast achter de reparatie. Wanneer de deur blokkeert is dat toch wel een relevant probleem dat snel opgelost moet worden. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om uw huis weer binnen te komen. Lees er hier meer over!

Wat te doen als de deur geblokkeerd is?

Wanneer uw deur geblokkeerd is, kunt u meerdere dingen doen. Het is handig om een slotenmaker te bellen. Er zijn verschillende slotenmakers, en zo is er in elke regio of stad wel een te vinden. Als u bijvoorbeeld in de omgeving van Gent woont, zoekt u simpelweg in een zoekmachine naar de term “slotenmaker Gent”. Vaak kunt u bellen of een telefonische afspraak maken met de slotenmaker. De slotenmaker komt in geval van nood dezelfde dag nog naar uw huis om de geblokkeerde deur te deblokkeren. Als deblokkeren niet meer mogelijk is, heeft de slotenmaker geen andere optie dan de sloten te vervangen. Op dit moment zullen er ook nieuwe huissleutels gemaakt moeten worden.

Hoe kunt u voorkomen dat de deur blokkeert?

Voor alles is een oplossing, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hier zijn enkele tips die u kunt gebruiken om te zorgen dat uw deur überhaupt niet blokkeert. U moet natuurlijk goed voor al uw spullen zorgen om te voorkomen dat het kapot gaat. Sloten zijn veelal gemaakt van staal. Omdat deze sloten zich vaak buiten bevinden, kunnen weersfactoren ervoor zorgen dat de sloten snel slijten en er viezigheid in de sloten gaat zitten. Het is daarom een goed idee om de sloten preventief in te smeren met smeerolie, siliconenspray of kroonolie. Het correcte gebruik van deze oliën is erg belangrijk. Voordat u met allerlei smeersels aan de slag gaat, moet u de juiste producten van goede kwaliteit in huis halen. U kunt deze bij een professionele slotenmaker in de buurt halen. Vertel de slotenmaker altijd om wat voor soort slot het gaat. Hij zal u dan de juiste producten aanraden en instructies geven voor het gebruik. Wanneer u de sloten elke 2 maanden van een beetje olie voorziet, wordt de kans op een geblokkeerde deur aanzienlijk kleiner.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in