Vloeren

Je bent aan het verbouwen, wat voor nieuwe vloer moet je er dan in zetten?

Of je nu gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning waar alles nog gedaan moet worden, of je vind het hoog tijd voor nieuwe uitstraling in je huis, de vloer is een essentieel onderdeel. Het is een groot oppervlak en je gebruikt het dagelijks. Logisch dat je wilt dat het perfect aansluit bij de rest van woning. Er zijn veel verschillende vloeren met ieder hun eigen kenmerkende aspecten. Maar welke past nu bij jou en waar moet je op letten?

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het kiezen van een vloer moet je met een aantal zaken rekening houden. Waar komt de vloer te liggen? Een vloer in een badkamer of keuken moet namelijk vochtbestendig zijn. Is er vloerverwarming? Pvc-vloeren laten bijvoorbeeld meer warmte door dan laminaat. Wordt er een nieuwe keuken geplaatst? Een zwevende vloer dient pas na het plaatsen van de keuken te worden gelegd. En natuurlijk welke uitstraling moet het hebben?

Waarom kiezen voor een pvc-vloer?

Er zijn zoveel verschillende soorten vloeren dat er voor iedereen en elk budget een vloer verkrijgbaar is. Zo kiezen veel mensen voor pvc-vloeren, laminaat. Een pvc-vloer is gemaakt van kunststof en bevat verschillende lagen polyvinylchloride. Het grote voordeel van dit soort vloeren is het dat ze een natuurlijke uitstraling hebben. Wil je een houten look of ga je voor een betonnen look? Het is allemaal mogelijk met pvc. Daarnaast zijn pvc-vloeren geruisloos omdat ze van een zachter materiaal zijn gemaakt dan laminaat of parket.  Pvc-vloeren zijn ook erg geschikt voor zowel vloerverwarming als vloerkoeling. Dit komt doordat ze direct op de vloer gelegd worden, in tegenstelling tot laminaat.

De voordelen van laminaat

Net zoals dat een pvc-vloer veel voordelen heeft, heeft een laminaat vloer dat ook. Laminaat bestaat uit verschillende lagen die samengeperst zijn tot één plank. Een groot voordeel van laminaat is dat het relatief eenvoudig is om zelf te leggen, dit komt door het click systeem. Is een plank te lang, dan kan eenvoudig en snel worden opgelost met een simpele zaag. Daarnaast is laminaat erg eenvoudig in onderhoud. Het hoeft niet in lak te worden gezet en opschuren is ook niet nodig. Dweilen en stofzuigen is meer dan voldoende. Net zoals pvc heb je bij laminaat ook een verscheidenheid aan verschillende kleuren en stijlen waardoor er altijd een bij zit voor jou.    De ene vloer is de andere niet. Oriënteer je daarom goed voordat je een keuze maakt. De vloer is een belangrijk onderdeel van je huis. Je gebruikt het namelijk iedere dag!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in