De badkamer

Je kleine badkamer optimaal inrichten, zo doe je het

Een badkamer inrichten kan een lastige opdracht zijn, vooral als je weinig plaats hebt. Wij geven je tips om je kleine badkamer comfortabel en praktisch in te richten zodat ze groter aanvoelt.

Toekomstproof wassen

Je moet in de eerste plaats beslissen of je voor een bad of een douche kiest. Een douche hoort natuurlijk thuis in elke badkamer en hoeft weinig plaats in te nemen. Een compacte douchehoek bijvoorbeeld is een goede optie. Liever een moderne inloopdouche? Het kan! Werk af met een helder glas om de ruimte groter te doen lijken.

Ga je toch voor een bad? Ook in een kleinere ruimte kan een bad een enorme meerwaarde bieden. Een hoekbad is de meest voor de hand liggende keuze, al kan je ook voor een inbouwbad gaan. Een badwand kan je ook helpen om de knoop door te hakken. Zo hoef je niet te kiezen voor een bad of douche maar tover je in 1-2-3 je bad om tot de ideale doucheomgeving.

Handig opbergen

In je badkamer is het noodzakelijk om genoeg opbergruimte te voorzien om je spullen netjes op te ruimen. In een kleine badkamer is dat vaak een probleem. Een goede tip is om te kiezen voor spiegelkasten. Zo heb je meteen een noodzakelijke spiegel in je ruimte en hoef je geen extra kast te voorzien. 

Wil je nog meer? Een extra badkamerkast is waarschijnlijk moeilijk in te passen. Een extra wandrek kan een oplossing bieden. Daarop kan je makkelijk een kleine handdoek of een tandenborstel kwijt.

Optisch toiletbedrog

Heb je in je badkamer ook nog ruimte nodig voor een toilet? Een compact toilet is in elk geval een goed idee. Een hangend exemplaar past beter in een kleinere ruimte. Het inbouwreservoir zit in de wand waardoor je enkel de toiletpot en het bedieningspaneel ziet. Bovendien kan je makkelijker schoonmaken onder een hangtoilet.

Extra tip: Een hangtoilet is niet enkel ruimtebesparend maar doet je ruimte ook nog eens optisch groter lijken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in