Beveiliging

Nieuwbouwhuis? Vergeet de sloten niet!

Je hebt eindelijk de sleutels ontvangen van jouw nieuwbouwhuis. De pret van verbouwen kan beginnen! Wil jij direct aan de slag met schilderen en vloeren leggen? Wacht dan eerst even met deze werkzaamheden en begin met het vervangen van je sloten.

De opbouw

De afgelopen maanden hebben tientallen bouwvakkers aan jouw huis gewerkt. Iedere dag kwamen ze erin en eruit en een deel van hen had een sleutel van jouw woning. Start daarom eerst met het vervangen van de sloten van je woning. Je weet nooit wat de bouwvakkers doen met (een kopie van) jouw sleutel. Stel daarom jouw veiligheid voorop en laat je sloten vervangen.

Een slotenmaker vinden

Staat jouw nieuwe huis in een nieuwe stad en weet je niet waar er een slotenmaker in de buurt is? Maak dan direct gebruik van je netwerk in je nieuwe buurt. Vraag of de buren een betrouwbare slotenmaker kennen waar ze al ervaring mee hebben. Of kijk online op verzamelplatformen. De slotenmakers die aangesloten zijn bij een platform worden vaak gescreend. Daardoor weet je zeker dat je met een betrouwbare slotenmaker te maken hebt.

Veilig slot

Wanneer je je sloten gaat vervangen, kun je het beste direct investeren in een inbraakveilig slot. Deze sloten zijn uitgebreid getest en gekeurd door de onafhankelijke stichting SKG. Deze geeft een keurmerk af voor veilige sloten. Een slot met 3 sterren is het meest inbraakveilig.

Certificaat cylinder

Wil je niet alleen inbrekers buiten de deur houden, maar ook het onrechtmatig kopiëren van jouw sleutel voorkomen? Koop dan een cilinderslot met een certificaat. Alleen mensen met een certificaat die aantoont dat zij de rechtmatige eigenaar zijn, kunnen dan een sleutel kopiëren. Zo kun je met een gerust hart je sleutel een keer uitlenen als je op vakantie bent. Dupliceren kan niet zomaar.

Vergeet de achterdeur niet

Heb je de voordeur op orde met nieuwe sloten? Vergeet dan niet om ook de sloten op de achterdeur te vervangen. De achterdeur is de zwakke plek van veel woningen en de eerste plaats waar dieven gaan kijken. Door ook te investeren in goede sloten voor je achterdeur voorkom je later een inbraak. Als je advies nodig hebt voor jouw woonsituatie, dan kun je een slotenmaker in de buurt vragen om vrijblijvend langs te komen en mee te denken. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën en sloten en weten precies wat er in jouw situatie het beste past.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in