De badkamer

Sanitair laten aansluiten door een loodgieter

Ben je toe aan een nieuwe, moderne badkamer? Of wil je graag eindelijk een inloopdouche installeren? Schakel een loodgieter in en wees zeker van een goed aangesloten en netjes afgekit sanitair! In dit artikel vertellen we alles over het laten aansluiten van sanitair door een loodgieter.

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kan een loodgieter inschakelen om een heel nieuw sanitair te installeren of een enkel stuk sanitair. Eindelijk een ligbad in je badkamer, een ruimere wastafel of een moderne inloopdouche. Een loodgieter kan dit allemaal voor je installeren.

Ga op zoek naar een geschikte loodgieter in de buurt en laat je adviseren om tot de juiste keuzes voor sanitair te komen.

Naast het aansluiten van het sanitair kan een loodgieter ook reparaties en renovatie uitvoeren. Het is heel handig om je sanitair te laten aansluiten door een loodgieter en diezelfde vakman in te schakelen wanneer je sanitair een reparatie nodig heeft!

Wat kost het sanitair laten aansluiten?

De totale kosten voor het verbouwen van een badkamer zijn afhankelijk van een paar factoren. Laten we ze eens opsommen:

  • Welke onderdelen van het sanitair moeten worden aangesloten.
  • Eventueel betegelen van de vloer en muur. - Het design, formaat en luxeniveau van de badkamermeubels die je er in wil laten aanbrengen.
  • Welke riool en waterleidingen, elektravoorzieningen en zwanenhalzen er moeten worden aangebracht.

De kosten voor het aansluiten van sanitair lopen dus flink uiteen door deze bepalende factoren. Om je toch een beter beeld te geven, hebben wij de gemiddelde kosten uitgerekend.

Voor het installeren van een wastafel moet je rekenen op € 200,- tot € 600,-. Het installeren van een toilet kost gemiddeld € 300,- tot € 1.000,-. Een eenvoudig ligbad installeren is mogelijk vanaf € 200,-. Wil je graag een inloopdouche laten aansluiten? Hou dan rekening met een prijs van € 1.000,- tot € 2.000,-.

Hieronder hebben we nog even een handige tabel gemaakt met een overzicht van de kosten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in