De badkamer

Spoelt jouw wc niet goed meer door?

Een van de meest vervelende en smerige problemen die je in je huis kunt hebben, is een verstopte wc. Als je je wc niet meer kunt gebruiken, is dat ontzettend onhandig. Wanneer je wc begint over te lopen, dan is dat ronduit smerig. Als jou dit overkomt, is het belangrijk om niet in paniek te raken en om te weten wat je moet doen. Dit probleem kan namelijk eenvoudig worden opgelost wanneer je weet waar je moet zijn om hulp in te schakelen. Wij laten je daarom graag zien hoe je snel een expert kunt oproepen die zal zorgen dat je verstopping snel verleden tijd wordt.

De wc is verstopt

Als je wc verstopt is, is dat vaak een symptoom van een groter probleem. De kans is groot dat je een probleem in je riolering hebt. Hierdoor stroomt het afvalwater niet goed meer weg en in het ergste geval komt het water zelfs omhoog. In beide gevallen moet je je wc ontstoppen. Je kunt dit zelf doen, maar als het probleem groot is, kun je beter een specialist inschakelen. Deze kun je online vinden door bijvoorbeeld naar een site als Rioolprobleemkwijt.be te surfen. Hier kun je in jouw eigen regio zoeken naar een monteur die gelijk langs kan komen. Je kunt van tevoren een afspraak maken over de prijs en ga je akkoord, dan kun je meteen geholpen worden.

Wat gaat de monteur doen?

Wanneer je wc verstopt is, is het zaak om deze te ontstoppen. Bijna altijd zit er ergens in de riolering een ophoping van vuil. De monteur heeft speciale middelen om dit vuil weg te halen. Deze kan bijvoorbeeld grote druk op de riolering zetten waardoor het vuil weggeduwd wordt. Ook kan het vuil met gereedschappen weggehaald worden. Mocht blijken dat het probleem elders zit, bijvoorbeeld in een volle septictank, dan is het tijd om deze te legen. Het kan ook zijn dat er leidingen kapot zijn gegaan, de monteur zal hier dan naar kijken en bekijken wat nodig is om de schade weer te herstellen.

Wat kun je zelf doen?

Dat je toilet verstopt raakt, is vaak het gevolg van verkeerd gebruik van de wc. Veel mensen vinden het fijn om vochtige doekjes te gebruiken, maar deze doekjes leiden bijna altijd tot verstopping. De doekjes klonten namelijk samen in het riool en daardoor blokkeren zij de doorgang. Vanaf dan gaat het snel bergafwaarts en al snel zal het water geen kant meer op kunnen. Spoel daarom nooit deze vochtige doekjes door het riool, hetzelfde geldt voor maandverbanden, condooms en andere grote producten. Deponeer deze in een prullenbak en dan kun je heel veel problemen voorkomen. Wil je meer advies? Vraag je monteur dan om te kijken hoe jij kunt zorgen dat je riool niet weer verstopt raakt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in