Vloeren

Vloer inspiratie voor jouw woonkamer!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer die jouw woonkamer een frisse uitstraling geeft? Lees dan gauw verder. Je woonkamer is een plek waar iedereen in het huis samenkomt en je wilt hier natuurlijk een gezellige ruimte van maken. Hieronder vind je verschillende ideeën voor vloeren in de woonkamer. Het uitzoeken van een nieuwe vloer is voor veel mensen best lastig, want het aanbod is gigantisch. Door dit artikel raak je hopelijk weer geïnspireerd om de perfecte vloer voor jouw woonkamer uit te zoeken! Kijk ook alvast bij Floorhouse Wommelgem voor inspiratie.

Een visgraatvloer

Een visgraatvloer is tegenwoordig helemaal in en je komt deze vloer in veel huishoudens tegen. Bij een visgraatvloer worden de planken tegenover en haaks op elkaar gelegd, waardoor het uiteindelijk gaat lijken op een visgraat. Dit vloerenpatroon bestaat al eeuwenlang en is op dit moment weer helemaal in. Als je voor een visgraatpatroon gaat, kun je kiezen voor PVC, parket of voor laminaat. Een PVC-vloer is erg duurzaam en makkelijk te onderhouden. Een parketvloer geeft je huis een echte hout-look en een laminaat vloer is een mooi goedkoper alternatief voor als je een wat kleiner budget hebt!

Ga voor vinyl!

Ook vinyl is een veel gekozen materiaal voor vloeren tegenwoordig. Vinyl is erg geschikt als vloer voor je woonkamer. Het is onderhoudsvriendelijk, warm, stil en ook nog eens erg duurzaam. Er zijn veel verschillende designs waar je uit kan kiezen. Vrijwel elk materiaal is te imiteren met vinyl. Ga bijvoorbeeld voor een houtlook of voor een moderne betonlook. Vrijwel alles is mogelijk met vinyl!

Ga voor echt hout: een parketvloer

Voor wie van echt hout houd, is een parketvloer een prachtige optie. Het is niet de meest budget- en onderhoudsvriendelijke optie, maar een echte houten vloer valt moeilijk te overtreffen! Als je de vloer op de juiste manier onderhoud kan de vloer jarenlang meegaan. Er bestaan veel verschillende soorten pakket, van donker hout tot licht hout en veel verschillende soorten bomen.

Ga voor duurzaam met een PVC-vloer!

Voor liefhebbers van duurzame materialen is een PVC-vloer een goede optie. PVC is een hard soort kunststof en heeft geen last van temperatuur- en vochtigheidsverschillen. Ook is de vloer eenvoudig te onderhouden. Hierdoor gaat PVC erg lang mee en kun je jarenlang genieten van je nieuwe vloer! Uiteraard zijn er ook van een PVC-vloer veel verschillende designs. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook, betonlook of een visgraatpatroon. Dit is slechts het topje van de ijsberg, met PVC kun je alle kanten op!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in