De badkamer

Voor elke badkamer de juiste douche

Een hedendaagse badkamer is niet compleet zonder een douche. Heerlijk om s ‘morgens in wakker te worden of om ‘s avonds nog even te verfrissen voor je gaat slapen. Kortom, een douche is onmisbaar in de badkamer. Heb je niet veel plaats in je badkamer of weet je niet goed waar je een douche kwijt kan? Geen nood, in dit artikel vind je meer info over alle type douches en over hoe je ze plaatst.

Variatie in overvloed

Is je badkamer niet al te groot? We lijsten de verschillende mogelijkheden voor een compacte douche graag even voor je op:

1. Een douchehoek staat, zoals zijn naam het verklapt, in een hoek van je badkamer. De douche is volledig afgesloten met een glazen wand. Zo bespaar je heel wat ruimte. Een douchehoek bestaat uit twee panelen: een deur- en een zijpaneel. Je maakt de look compleet en origineel door de kleur van je doucheprofielen. Kiezen kan tussen zwart, aluminium, wit of chroom.

2. Wil jij zeker zijn van je privacy terwijl je een douche neemt? Dan is een douchecabine vast iets voor jou. Bovendien blijft de warmte lekker binnen waardoor de temperatuur niet wijzigt tijdens het douchen. De douchecabine is verkrijgbaar in allerlei afmetingen waardoor je zeker ook jouw ideale exemplaar vindt. Ook praktisch voor in je berging of je garage.

3. Heb je een inham in je badkamer? Da’s de perfecte plaats voor een douche. Je hebt enkel nog een douchenisdeur nodig om je douche compleet af te werken. Een deur is ook het perfecte hulpmiddel om je badkamervloer kurkdroog te houden. Je vindt onze deuren in allerlei vormen, kleuren en formaten. Kies jij voor een deur met trendy zwart motief of hou je het liever neutraal? Jij beslist!

4. Met een hedendaagse inloopdouche heb je geen opstapje meer en vloeit de badkamervloer naadloos over in je douche. Een glazen douchewand is al voldoende om een douchecocon te creëren. Een doorloopdouche behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kan je langs beide kanten instappen en vergroot je optisch je ruimte.

Tip! Deuren zijn een extra aandachtspunt bij een douche. Wil je graag een douche met een deur? Dan heb je twee opties: een schuifdeur of een draaideur. Die laatste nemen iets meer plaats in omdat je ze moet kunnen openzwaaien.

Tip! Heb je een schuin dak in je huidige badkamer? Dan lijkt het misschien niet zo simpel om een douche te plaatsen. Je hebt immers voldoende hoogte nodig om comfortabel te kunnen douchen. Een douche met douchehoek kan perfect of een op maat gemaakte doucheruimte is ook een optie.

Je hebt nu vast al een idee over waar precies je douche moet komen, maar heb je al nagedacht over een douchebak, een douchegoot, een douchekraan of douchewandpanelen? Doe meer inspiratie op in onze webshop of kom langs in één van onze showrooms en laat je adviseren door een badkamerexpert.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in