Beveiliging

Wanneer je sloten vervangen?

Je woning moet aanvoelen als een veilige plek waar je je thuis voelt. Om ervoor te zorgen dat je je veilig voelt in je huis, zijn er verschillende manieren om dit te waarborgen. Het kan zijn dat je al een gevoel van veiligheid ervaart in je woning, maar het is toch verstandig om na te denken over de kwaliteit van de sloten. Wanneer heb je voor het laatst de sloten laten vervangen door een slotenmaker? Hieronder leggen we uit wanneer het verstandig is om de sloten te vervangen.

Verhuizen

Wanneer je net bent verhuisd naar een nieuwe woning, is het altijd verstandig om alle sloten op de woning te vervangen. Dit geldt niet alleen voor de voordeur, maar ook voor alle andere sloten op de woning. Het is namelijk onbekend of de vorige bewoner ooit een sleutel is kwijtgeraakt of zelfs nog een reserve heeft. Om er zeker van te zijn dat niemand anders dan jij en de mensen aan wie je een sleutel geeft toegang hebben tot je woning, is het van groot belang om de sloten zo snel mogelijk te vervangen.

Verouderde sloten

Hoewel het logisch lijkt, zijn er nog steeds veel mensen die verouderde sloten niet vervangen. Als je merkt dat je sleutel moeilijk in het slot gaat, er veel vuil in het slot zit of het slot niet goed meer sluit, is het verstandig om het slot direct te vervangen om te voorkomen dat het slot volledig defect raakt. Als je niet weet hoe je het slot moet vervangen, is het altijd mogelijk om een slotenmaker in te schakelen. Op deze manier hoef je het werk niet zelf te doen, maar worden je sloten wel op een goede en professionele manier vervangen.

Na een poging tot inbraak

Last but not least: de allerbelangrijkste reden om je sloten te vervangen is wanneer er al een poging tot inbraak heeft plaatsgevonden. In dat geval is het van groot belang om zo snel mogelijk je sloten te vervangen, om te voorkomen dat de inbrekers bij een volgende poging alsnog binnen kunnen komen. Het is het beste om de sloten zo snel mogelijk te laten vervangen, bij voorkeur binnen een week na de poging tot inbraak. Het is zelfs nog beter om dit dezelfde dag nog te laten doen. Je kunt dit zelf doen, maar het is ook mogelijk om een slotenmaker in te schakelen. Veel succes!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in