Beveiliging
Domotica

Wat heb ik nodig: een videofoon of parlofoon

Tegenwoordig zijn er enorm veel opties als het gaat om een deurbel. De standaard deurbel is altijd nog een optie, echter wanneer je misschien kijkt naar gemak of extra veiligheid, kan een videofoon of parlofoon hierbij helpen. Daarnaast kun je nog kijken naar andere factoren, wanneer je twijfelt of een videofoon of parlofoon geschikt is voor jouw woning. Dit artikel kan gezien worden als een houvast, om uiteindelijk tot de juiste keuze te komen.

De voordelen van een videofoon

Een videofoon is een toegangscontrole, die naast dat je kunt praten met de bezoeker, ook een beeld geeft wie er voor de deur staat. Dit maakt een videofoon een zeer geschikt apparaat voor wanneer je meer veiligheid wilt creëren thuis of op het werk. Wanneer er iemand bij jou aanbelt, krijg je een live beeld te zien wie er voor de deur staat. Sommige apparaten zijn koppelbaar met een app, die het mogelijk maakt om vanaf je telefoon te kijken en communiceren wie er voor jouw deur staat. Daarnaast kunnen er meerdere camera's gekoppeld worden aan de videofoon, om meerdere ingangen te voorzien van gebruiksgemak en veiligheid.

De voordelen van een parlofoon

Voor wanneer je op zoek bent naar een eenvoudige methode om extra comfort of veiligheid te creëren, is een parlofoon een zeer geschikte optie. Een parlofoon, of ook wel een deurtelefoon genoemd, maakt het mogelijk om vooraf met bezoekers te praten voordat je de deur opendoet voor de bezoeker. Hierdoor kan je op veilige afstand de deur openen en praten met de bezoeker. Daarnaast is het ook mogelijk om met buurtbewoners of collega's te praten, wanneer een parlofoon is geïnstalleerd binnen het bedrijf. Dit biedt zowel woon als werkcomfort. Wanneer je de voordelen van een toegangscontrole wilt ervaren, maar beeld niet belangrijk is voor jou, dan is een parlofoon een zeer geschikte optie.  

Kortom, het grootste verschil tussen een videofoon en parlofoon is het feit dat een videofoon het mogelijk maakt om via beeld te controleren wie er voor de deur staat. Dit kan voor veel mensen of ondernemers een extra gevoel van veiligheid creëren. Door daarnaast meerdere camera's toe te voegen op het systeem, kunnen meerdere ingangen gecontroleerd worden. In sommige gevallen is het voldoende om enkel een parlofoon te installeren. Hierdoor behoudt je enkele voordelen van een toegangscontrole. Welke voordelen jij van belang vindt, bepaald uiteindelijk welk systeem het gaat worden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in