Ramen en deuren
Ventileren
Koeling
Bouwen in de toekomst

Energiezuinige oplossingen voor gezond en comfortabel wonen

Auteur: Renson

Beter voorkomen dan genezen? Het geldt absoluut ook voor je energiefactuur. (Intensieve) ventilatie, zonwering en nachtkoeling behoren in ieder geval tot de duurzame ingrepen die je helpen besparen op energie voor verwarming én koeling. Terwijl je niets hoeft in te boeten aan gezond en comfortabel wonen. Door gratis natuurelementen als licht en lucht slim in te zetten, voorkom je dat je energiefactuur de pan uitswingt. Want de goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt.

Flux+ Flat: Nieuwe balansventilatie met warmteterugwinning van Renson

Met de nieuwe Renson Flux+ Flat ventilatie-unit met warmteterugwinning als kloppend hart van het D + - ventilatiesysteem kan je zowel in je nieuwbouw als in je gerenoveerde woning op beide oren slapen. Letterlijk, want deze fluisterstille ventilatie-unit zorgt steeds voor de best mogelijke binnenluchtkwaliteit door het ventilatieniveau volautomatisch af te stemmen op het vocht-, VOC- (geurtjes) én CO 2 -gehalte in de binnenlucht. Zonder dat je daar omkijken naar hebt. De Flux+ Flat doet dat bovendien aan het laagste E-peil in zijn klasse, dankzij z’n warmteterugwinning tot maar liefst 91%. Het compacte toestel past zelfs in de kleinste technische ruimte of berging tegen het plafond of de wand. Een automatische bypass zorgt voor het best mogelijke comfort, al kan je de geconnecteerde Flux+ Flat via de Renson Ventilation app ook steeds ‘boosten’ of op warme dagen extra laten ventileren met koelere nachtlucht (via de ‘Breeze’-functie). De app geeft je ook inzicht in de binnenluchtkwaliteit en verwittigt je wanneer de filters aan vervanging toe zijn. Die kan je trouwens heel eenvoudig zelf vervangen.

Fixscreen Solar: doekzonwering op zonne-energie

Doekzonwering is lang niet enkel voor nieuwbouw weggelegd. Ook als het in je oude of recent gebouwde of verbouwde woning op warme dagen binnen ondraaglijk warm wordt, valt die nog perfect te installeren op bestaande ramen. Want: door de zon tegen te houden nog voor die het glas kan bereiken, voorkom je oververhitting in huis. Dankzij de Fixscreen Solar hoeven daarvoor zelfs geen stopcontacten voorzien te zijn. De screen is namelijk uitgerust met een zonnecel, waardoor er bij de installatie ook geen kap- of breekwerk aan te pas komt. Daglicht op de zonnecel in de doekkast of op de aparte zonnecel volstaat om de Fixscreen Solar voor de bediening van stroom te voorzien. Resultaat: de bediening van je screens kost je geen cent.

Nightcooling: nachtlucht koelt jouw woning

Afgelopen zomer was er het mooiste bewijs van hoe het in energie-efficiënte woningen steeds vaker de uitdaging wordt om de binnentemperaturen in warme periodes onder controle te houden. En dat op de meest energiezuinig mogelijke manier. Dankzij nachtkoelingsroosters lukt dat prima, want daarmee hoeft de airco geen (dure) overuren meer te draaien.

Om het binnen effectief te laten afkoelen is nachtkoeling – intensief ventileren via grote raamroosters – dus de natuurlijke oplossing. Inbraak-, water- en insectenwerend als die zijn, kan je die in warme perioden zonder zorgen de hele nacht laten open staan. Zo kan de binnentemperatuur in de zomer tot maar liefst 5 graden dalen, en dat helemaal gratis.

BUITENLEVEN IN ALLE COMFORT, 365 DAGEN PER JAAR

Reikhalzend uitkijken naar die eerste barbecue van het jaar of naar het eerste aperitief op je terras of in de tuin? Of eindelijk opnieuw buiten kunnen sporten en ontspannen? Onder een Renson terrasoverkapping hoef je daarmee niet langer te wachten tot de zomer echt start. De outdoor living-oplossingen van Renson vervroegen én verlengen je ‘buitenleef’ momenten en beschermen je tegen weer, wind en zon. Breek uit je cocon en geniet met alle comfort van binnen van het ‘buiten zijn’. 4 seizoenen lang.

Camargue, Algarve of Lapure: een buitenleefruimte op maat van elke tuin

Leven als God in Frankrijk, maar dan in eigen tuin … Het kan onder de Camargue. Van deze strakke terrasoverkapping draai je de daklamellen in functie van de hoeveelheid zon of schaduw die je wil. Of je sluit ze helemaal bij regen. Bij de Camargue Skye kan het lamellendak zelfs helemaal open. In de structuur van de Camargue zijn opties als screens, (glazen) schuifpanelen, audio, verwarmingselementen en led-verlichting naadloos geïntegreerd, net zoals de waterafvoer van het dak.

Ook met Algarve kies je voor een terrasoverkapping met roteerbare daklamellen, maar dan met een slankere draagstructuur. Met de vele kleurencombinaties en de unieke Classic Line sluit de Algarve altijd aan bij de stijl van jouw woning en tuin. Als Algarve Canvas variant is deze structuur uitgerust met een vast (staalplaten) dak dat onderaan netjes afgewerkt is met esthetisch doek. Bruikbaar als carport of als vast onderdeel in een terrasoverkapping.

Lapure is dan weer een schuin aflopende terrasoverkapping met screendak. Dat beschermt je tegen regen, wind en zon, terwijl je met de screen opgerold toch steeds onder de vrije hemel zit op je terras . Ook van deze overkapping kan je de zijkanten dichtmaken met zonwerende en windvaste screens. Optionele ledverlichting maakt dat je ook ’s avonds buiten kan blijven eten, sporten en ontspannen.

Outdoor living op het ritme van de trends

Eindeloos veel opties, alle mogelijke kleuren(combinaties) en toch geen keuzestress voor de buitenleefruimte van je dromen? Het kan dankzij de 6 ‘design styles’ voor outdoor living, die Renson ontwikkelde in samenwerking met trendwatcher Hilde Francq (Francq Colors): Crystal Lounge, Tech Cocoon, Pure Essence, Earth Oasis, Spiritual Harmony en Idyllic Garden. Stuk voor stuk garanderen die een consequent en harmonieus totaalplaatje voor je overkapping, de opties en aankleding op het vlak van kleuren, texturen en materialen.

Sporten in open lucht: zoveel aangenamer!

Fietsen op rollen, krachttraining, yoga of evenwichtsoefeningen hebben 1 ding gemeen: je hoeft er in principe je huis niet voor uit. Of toch? Is het niet veel aangenamer om buiten aan je fysieke gezondheid te werken? Onder een Renson terrasoverkapping kan dat het hele jaar door in optimale omstandigheden. Vraag maar aan Remco Evenepoel en ploegmaats.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in