Terras & verhardingen

Welke houtsoort kies je voor je terras?

Laat je binnenkort een houten terras plaatsen? Goede keuze! Een houten terras geeft altijd een persoonlijke touch, zorgt voor een huiselijk gevoel en is zowel bestand tegen hitte als koude. Wanneer je een houten terras laat plaatsen, heb je de keuze uit verschillende houtsoorten, denk hierbij aan:

  • Padoek: een stabiele houtsoort, bekend om zijn mooie nerfstructuur. Ook typerend is de snelle verkleuring.
  • Ipé: okerbruine houtsoort. Zeer stabiel en met een fijne nerf. Deze houtsoort komt meestal uit Brazilië.
  • Bamboe: een zeer ecologische oplossing voor je terras. Let wel, deze houtsoort vraagt om een stevige onderconstructie om het terras te kunnen dragen.
  • Cumaru: geelbruine houtsoort, die minder generfd is als ipé. De nerven zijn namelijk dunner en donkerder. Daarnaast heeft het hout een goede slijtvastigheid.

Welke houtsoort je ook kiest, het is belangrijk om te kijken naar de duurzaamheidsklasse. Er bestaan vijf duurzaamheidsklassen, waarbij I staat voor uiterst duurzaam en V voor niet-duurzaam. In dit geval verwijst duurzaamheid naar de natuurlijke duurzaamheid van je hout. Dit wil dus zeggen hoe lang je terrashout meegaat zonder te verrotten. Daarnaast bestaan er ook verschillende ecolabels als PEFC en FSC.

Wil jij graag een houten terras op maat? SoSimply zoekt voor jou de beste schrijnwerker.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in