Aanbevolen partners

suninvest logo
Kees Smit Tuinmeubelen logo
Tuinmeubelen

5 tips bij het kopen van een nieuwe loungeset

Ontdek waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe loungeset

Een loungeset is voor de meeste mensen haast niet meer weg te denken uit de tuin. Een goede loungeset creëert sfeer en gezelligheid, en dat is iets waar we allemaal wel van houden. Ben jij op zoek naar een nieuwe loungeset, of is je oude aan vervanging toe? Lees dan zeker waar je op moet letten.

Tip 1. Het formaat

Vooraleer je een loungeset koopt, is het belangrijk dat je nadenkt waar je deze gaat plaatsen. Als je eenmaal een plaats hebt gevonden is het belangrijk dat je deze opmeet, zodat je daar in je zoektocht rekening mee kunt houden.

Tip 2. De vorm

Eenmaal je weet waar de set moet komen, wordt het ook meteen duidelijk naar welke vorm je op zoek bent, ben je op zoek naar een loungeset met hoekbank? Wil je een set met of zonder tafel? Dit zijn allemaal dingen waar je over moet nadenken.

Tip 3. De stijl

Kijk naar de stijl van je tuin. Als je tuin een moderne stijl heeft, kan je ook best kiezen voor een moderne loungeset. Als je tuin daarentegen eerder een landelijke uitstraling heeft, dan past een rieten, of teakhouten loungeset hier het best.

Tip 4. Het materiaal

Let op welk materiaal je koopt. Niet elke materiaalsoort kan even goed tegen slecht weer. Bij sommige soorten hout heb je bijvoorbeeld het risico dat het gaat rotten. Als je een tuinset wilt die weinig tot geen onderhoud vergt, kies dan voor een loungeset van kunststof. Ook teakhout en hardhout zijn zeer stevig en gaan langer mee dan andere houtsoorten.

Tip 5. Bescherming

Een loungeset is een behoorlijke investering. Het is dan ook normaal dat je hier zo lang mogelijk van wilt genieten. Bescherm daarom je loungeset tegen weersinvloeden. Je kan kiezen voor een loungeset die bestand is tegen regen en wind, maar vergeet dan ook niet om je kussens daarop af te stemmen. Er zijn ook beschermhoezen verkrijgbaar, of je kan de meubels in de winter nog altijd binnen opbergen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in