Veranda en terrasoverkapping

Inspiratieplatform Outfluencers.be verenigt verandaconstructeurs tegen bouwcrisis

Geëxplodeerde bouwmateriaalprijzen, enorm lange levertermijnen en afhakende klanten. De bouwcrisis is ook de Nationale federatie van Veranda Constructeurs (NFVC) niet ontgaan. Daarom verenigen de dertien leden van NFVC zich op het online platform Outfluencers.be. Het inspiratieplatform voor al uw outspiration.

Bert Dierick is voorzitter van NFVC: “Samen zetten we onze schouders onder dit platform, waarmee we elkaar versterken en onze producten beter in de markt zetten. Want veranda’s, pergola’s en bijgebouwen hebben nog te vaak een oubollig imago, terwijl ze net een grote meerwaarde betekenen voor elke woning. Om dat imago af te stoffen werken we als renovatiesector in één collectief samen in plaats van elkaar te beconcurreren.”

“Met Outfluencers lanceren we een online platform voor iedereen die inspiratie wil opdoen over het buitenleven. Natuurlijk niet toevallig net wanneer de lente voor de deur staat, het moment dat ons buitenleven weer vorm krijgt. Je vindt er realisaties en inhoudelijke artikels die putten uit de kennis en de verwezenlijkingen van onze leden en partners. Het doel: mensen inspireren, handige tips en tricks meegeven en laten dromen over alles wat we verstaan onder outdoor living.”

Samen tegen de crisis

Met het platform willen de leden van NFVC zich extra verenigen en samen de uitdagingen op de bouwmarkt aangaan. Want de bouwcrisis laat zich nog altijd duidelijk voelen: de orderboeken van één op de zes bouwbedrijven zijn te weinig gevuld om rendabel te blijven. 40% geeft aan dat ze nog maar voor minder dan drie maanden werk hebben, aldus de bouwbarometer van de Bouwunie. Het werkvolume daalt en ook de winstgevendheid van veel bouwbedrijven staat onder druk.

Bert: “Met Outfluencers willen we aantonen dat we als sector met de borst vooruit de markt op gaan. We geloven hard in onze producten en de meerwaarde die ze creëren voor een woning op het vlak van de duurzaamheid, levenskwaliteit en esthetiek. Net zoals de jaarlijkse bouwbeurs Batibouw (ver)bouwers informeert en inspireert over alles rond bouwen, doen wij hetzelfde specifiek voor veranda’s, poolhouses, pergola’s en bijgebouwen. Maar dan wel het hele jaar door!”

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in