Ramen en deuren

3 dingen waarop je moet letten bij het kiezen van nieuwe ramen voor in huis

Of je nu je hele huis verbouwd of alleen de ramen wilt upgraden, er is veel om rekening mee te houden bij het kiezen van nieuwe ramen. Het is belangrijk om na te denken over het budget, de energie-efficiëntie, de vorm, de grootte en nog veel meer. Om je te helpen de perfecte ramen voor jouw huis te vinden, zijn er een paar dingen die je in gedachten kunt houden.

Bepaal het budget

Voor je begint aan de zoektocht naar nieuwe ramen is het van belang om een budget te bepalen. Het aanbod is enorm en er zijn prachtige ramen en kozijnen te verkrijgen. Zonder budget is de kans dan ook groot dat je geneigd bent om steeds meer geld uit te willen geven. Daarom kan het helpen om een reëel budget te bepalen. Zo kun je de opties meteen een beetje beperken. Dit zal het veel gemakkelijker maken bij het vergelijken van verschillende soorten ramen. Het is natuurlijk ook van belang om niet te beknibbelen als het gaat om ramen. In feite zijn de ramen in huis een van de belangrijkste factoren als het gaat om energie-efficiëntie. Ben je benieuwd? Neem dan eens een kijkje in het enorme aanbod van Fenêtre24.

Denk aan de energie-efficiëntie van ramen

Energie-efficiëntie is een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van nieuwe ramen. Er zijn veel verschillende factoren die bijdragen aan de energie-efficiëntie van ramen. De vorm van de ramen, de grootte en het materiaal waarvan de ramen zijn gemaakt. Let bij het kiezen van ramen op de hoogte van de R-waarde. Dit is een getal dat het isolerend vermogen van een materiaal aangeeft. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Denk aan het materiaal

Een ander belangrijk ding om te overwegen bij het kiezen van nieuwe ramen is het materiaal waarvan de ramen zijn gemaakt. Het materiaal van de ramen bepaalt de energie-efficiëntie van de ramen. Het bepaalt ook de totale kosten van de ramen. Als het gaat om het frame rond de ramen, heb je een paar opties. Je kunt kiezen voor een houten of vinyl kozijn. Of je kunt kiezen voor een composiet kozijn. Een andere frame optie om in gedachten te houden is een metalen frame. Hoewel metalen kozijnen duurzaam zijn, zijn ze vaak duurder. Als het gaat om het glas in de ramen, kun je kiezen tussen geïsoleerd of ongeïsoleerd glas.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in