Tuintips

5 tips om een tuin hondvriendelijk te maken

Voor veel hondenbezitters is de tuin een belangrijke ruimte voor hun viervoeter om te spelen, te rennen en te ontspannen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de tuin veilig en comfortabel is voor jouw harige vriend. In dit artikel delen we enkele handige tips om de tuin hondvriendelijk te maken. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat de hond kan genieten van de buitenlucht en dat de tuin tegelijkertijd mooi en functioneel blijft.

Kies voor veilige beplanting

Als je een tuin hebt en een hond, is het belangrijk om geschikte beplanting te kiezen die zowel hondvriendelijk als mooi is. Honden kunnen namelijk schade aanrichten aan planten door erop te kauwen, eroverheen te rennen of er tegenaan te plassen. Kies daarom voor planten die tegen een stootje kunnen en niet giftig zijn voor je viervoeter. Denk aan grasachtige planten en struiken. Vermijd planten zoals lelies en hyacinten, die giftig kunnen zijn voor honden en ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Zorg voor voldoende schaduwplekken

Honden kunnen niet altijd even goed tegen warmte en hebben daarom voldoende schaduwplekken nodig in de tuin. Zorg bijvoorbeeld voor een overkapping of parasol waar de hond onder kan liggen. Daarnaast kun je ook kiezen voor natuurlijke schaduwplekken door bijvoorbeeld bomen of struiken te planten. Zorg er wel voor dat de hond niet bij giftige planten kan komen.

Maak gebruik van een omheining

Als je de tuin hondvriendelijk wilt maken, is het belangrijk om gebruik te maken van een omheining. Zo voorkom je dat de hond ontsnapt of dat andere dieren de tuin binnenkomen. Kies bijvoorbeeld voor een houten schutting of een metalen hekwerk. Zorg er wel voor dat de omheining hoog genoeg is en dat er geen gaten of openingen in zitten waar de hond doorheen kan ontsnappen. Woon je in België? Dan kan je voor het geval dat er iets gebeurt met de hond, een huisdierenverzekering België afsluiten. Deze beschermt jou tegen hoge kosten en zorgt ervoor dat de hond geholpen kan worden als er iets is. Voor deze verzekering kan je terecht bij FIGO.

Maak gebruik van hondvriendelijke materialen

Als je de tuin hondvriendelijk wilt maken, is het belangrijk om te kiezen voor hondvriendelijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor een grasveld waar de hond op kan spelen en rennen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een zandbak waar de hond in kan graven. Vermijd daarentegen materialen als grind en schelpen. Deze materialen kunnen scherp zijn en verwondingen veroorzaken.

Zorg voor voldoende speelgoed

Honden zijn gek op spelen en hebben voldoende speelgoed nodig om zich te vermaken in de tuin. Zorg bijvoorbeeld voor een bal, frisbee of kauwbot. Daarnaast kun je ook kiezen voor speelgoed dat speciaal ontworpen is voor honden, zoals een hondenpuzzel of een speeltunnel. Zorg er wel voor dat het speelgoed veilig is en niet te klein is, zodat de hond er niet in kan stikken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in