Bouwmaterialen
Vloeren
De badkamer

Beton ciré en epoxy als duurzame oplossing voor moeilijke oppervlaktes

Het is een riskante operatie en moeilijke keuze om het juiste materiaal te vinden voor je woning. Zeker als het gaat om materialen die tegen water en eventuele schade moeten kunnen. In badkamers moet het materiaal tegen vocht kunnen, in de keuken tegen actie. Voor deze moeilijke ruimtes in huis zijn er een paar oplossingen: beton ciré en epoxy. Wat is dat?

Wat is dat?

Beton ciré is een afwerkingsproduct dat voornamelijk binnenshuis wordt gebruikt. Het is populair door zijn moderne en strakke uitstraling – perfect voor die industriële look – en is makkelijk aan te brengen. Daarbij is het een ademend product. Dit houdt in dat de vloer vocht en vuil afvoert. Dat zorgt ervoor dat je minder last hebt van krassen en andere beschadigingen. Beton ciré is dus water- en krasvast en is daarom ideaal voor gebruik voor zowel badkamers als keukens. Die verwering tegen slijtage betekent bovendien dat het een duurzaam product is.

Epoxy is een soort sterke, duurzame lijm. Epoxylijmen staan ​​bekend om hun hoge hechtkracht en weerstand tegen buitengewone temperaturen, chemicaliën en andere schadelijke stoffen. Daardoor zijn ze ideaal voor gebruik in ruwe omgevingen. Ze worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om materialen te verlijmen die worden blootgesteld aan vocht, zout water of andere corrosieve stoffen.

Hoe werkt dat?

Beton ciré is een soort afdichtmiddel dat is gemaakt van een mengsel van wassen en harsen. Het wordt meestal aangebracht op betonnen oppervlakken met een troffel of roller. Vervolgens wordt het 24 uur uitgehard. Zodra het is uitgehard vormt beton ciré een beschermende barrière tegen vlekken, vuil en vocht. Let er op dat je eerst je vloer moet egaliseren voor je beton ciré kan aanbrengen.

Epoxy is een ander type afdichtmiddel voor beton dat is gemaakt van een mengsel van harsen en verharders. Het wordt meestal aangebracht op betonnen oppervlakken met een kwast of roller en wordt ook uitgehard. Epoxy is een thermohardend polymeer, wat betekent dat het stolt bij verhitting en niet opnieuw kan worden gevormd of opgewarmd als het eenmaal is uitgehard. Een van de meest unieke eigenschappen van epoxy is de hoge hechtkracht. Wanneer het op de juiste manier wordt aangebracht, kunnen epoxylijmen extreem sterke verbindingen tussen materialen tot stand brengen, die vaak de sterkte van de materialen die worden verbonden, overschrijden. Daardoor kunnen epoxylijmen sterke, permanente hechtingen creëren die na verloop van tijd niet afbreken of hun kracht verliezen. Dat is de reden dat ze zo duurzaam zijn.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in