Tuinplanning
Tuinarchitect

Creëer jouw eigen Scandinavische tuin

Ben jij op zoek naar een nieuwe look voor jouw tuin? Heb je ooit gedacht aan een Scandinavische stijl? De Scandinavische tuin is ontworpen om rust en sereniteit uit te stralen en brengt de natuurlijke schoonheid van jouw tuin naar voren. In deze tekst delen we enkele handige tips om jouw eigen Scandinavische tuin te creëren.

Tip 1: Minimalistisch ontwerp

Een Scandinavische tuin heeft een minimalistisch ontwerp met strakke lijnen. Vermijd rommelige elementen en kies voor een eenvoudig, gestroomlijnd design. Het gebruik van neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs en bruin helpt om de rustige uitstraling te behouden.

Tip 2: Houten elementen

Houten elementen zijn essentieel in een Scandinavische tuin. Gebruik houten tuinmeubelen en accessoires om de natuurlijke schoonheid van de tuin te benadrukken. Om het hout te terug tot leven te wekken na slecht weer, kan je gebruik maken van houtolie voor buiten. Deze houtolie verwijdert alle vlekken uit het hout en zorgt ervoor dat het hout er mooi blijft uitzien.

Tip 3: Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen gebruiken is ook belangrijk in een Scandinavische tuin. Kies voor materialen zoals steen, grind, bamboe en mos voor een natuurlijke uitstraling. Vergeet ook niet om bloemen en planten te kiezen die inheems zijn in jouw regio.

Tip 4: Water

Een element dat vaak voorkomt in Scandinavische tuinen is water, meestal in de vorm van een vijver, een fontein of een eenvoudige waterbak. Het geluid van stromend water heeft een rustgevend effect en past goed bij de serene uitstraling van de tuin.

Tip 5: Verlichting

Verlichting kan een groot verschil maken in de sfeer van jouw tuin. Kies voor eenvoudige, subtiele verlichting om een gezellige sfeer te creëren. Vermijd fel licht en kies in plaats daarvan voor warme, gedempte verlichting.

Tip 6: Buitenkeuken

Een Scandinavische tuin leent zich uitstekend voor een buitenkeuken. Kies voor een eenvoudig, strak design met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Zorg voor voldoende opbergruimte en kies voor een barbecue of een buitenoven om heerlijke maaltijden te bereiden.

Tip 7: Onderhoud

Een Scandinavische tuin vereist niet veel onderhoud, maar het is belangrijk om je tuin op tijd en stond op te ruimen om de rustige uitstraling te behouden. Snoei regelmatig de planten en bomen en verwijder onkruid.Vergeet je zeker niet om het houten meubilair schoon te maken met hout olie?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in