Binnenafwerking

De traplift die wegvalt in jouw interieur

Voor veel mensen is het best een stap om een traplift aan te schaffen. Voor hen voelt het alsof ze ineens hulpbehoevend zijn terwijl ze dat eerder niet waren. Eenmaal een traplift aangeschaft hebben veel mensen spijt dat ze dat niet eerder gedaan hebben. Met een traplift koop je namelijk niet alleen een manier om gemakkelijk naar boven te komen, maar koop je ook een stukje vertrouwen en zelfverzekerdheid terug. Waar de trapliften van vroeger veelal voor irritatie zorgden bij medehuisbewoners, zijn de trapliften van tegenwoordig een stuk handzamer en compacter. Bovendien zijn de designs van trapliften ook een stuk beter dan de ziekenhuis-achtige trapliften die je enige jaren geleden veelal in de huizen zag. Het oog wil natuurlijk ook wat.

De traplift van Otolift kun je bijvoorbeeld zelfs helemaal aan jouw interieur en wensen aanpassen. Met de juiste kleur en door het slanke design valt de traplift haast niet op. De filosofie achter deze traplift is dat jouw huis een plek moet zijn waar je jezelf fijn moet voelen. Een plek waar je veilig naar boven kunt komen zonder dat een traplift afbreuk doet aan jouw interieur. Een traplift die bovendien medehuisgenoten niet in de wegstaat.

Meer over trapliften

Als je op zoek gaat naar een traplift voor in je woning kun je misschien al snel het gevoel hebben te verdwalen in de wereld van trapliften. Afgezien van de functie (veilig boven en beneden komen) wil je natuurlijk ook graag dat de traplift er goed uitziet. Smaakvol, maar het liefst nog wel een beetje onopvallend. Dit wordt voor een groot deel bepaald door het model van de traplift. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de stoel in te klappen? Dan valt de traplift al een stuk minder op.

Ook de rail is van groot belang bij hoe opvallend een traplift is. Bestaat de rail uit één of meerdere buizen? Wat voor kleur hebben deze buizen? Past deze kleur bij de bekleding van de trap? De meeste trapliften hebben een witte ziekenhuis-achtige kleur. Er bestaan echter ook trapliften met andere kleuren buizen. En soms is het zelfs mogelijk om de buizen in iedere gewenste RAL-kleur te laten coaten, zodat de traplift helemaal past bij de kleur van jouw trap.

Waar je de traplift plaatst is van belang voor het gebruiksgemak. Als je een traplift namelijk aan de smalle kant van de traptreden kunt plaatsen, is er meer ruimte voor andere gebruikers van de trap die wel lopend naar boven en beneden gaan. Niet iedere traplift kan aan beide zijden van de trap geplaatst worden, dus het is goed om daar bij aanschaf op te letten.

Kleur en materiaal

Hoe beter de traplift past bij jouw interieur, hoe minder hij opvalt. Bij sommige fabrikanten is het mogelijk om de traplift helemaal op kleur samen te stellen naar jouw wens. Je zoekt bijvoorbeeld zelf de kleur van de stoelbekleding uit, maar ook de kleur van de rails. Ook zijn er verschillende mogelijkheden in materiaal voor de bekleding, je kunt bijvoorbeeld kiezen uit stof, kunstleer of zelfs echt leer. Het is maar net wat het best bij jouw interieur past. En zoals eerder verteld zijn ook buizen met een kleur naar jouw wens op te leveren.

Mooi voor elk budget

Wanneer je een beperkt budget hebt of het uiterlijk van je traplift voor jou minder belangrijk is kun je kiezen voor een tweedehands traplift. Maar zelfs deze kunnen worden aangepast aan jouw wensen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om stoelen opnieuw te bekleden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in