Vloeren
Wat is duurzaam bouwen
Materialen

Deze 5 typen vloeren zijn ontzettend duurzaam

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid wordt met de dag belangrijker. We proberen op allerlei vlakken duurzame keuzes te maken en dat geldt dus ook voor de inrichting van je woning. Wanneer je een nieuwe vloer uit gaat zoeken wil je uiteraard dat deze betaalbaar is, maar ook dat je er jaren mee vooruit kunt. Een duurzame vloer kost wellicht iets meer in de aanschaf, maar levert ook een hoop op. Je hoeft namelijk niet over een paar jaar weer aan een nieuwe vloer te denken. We geven je graag alvast wat inspiratie met vijf typen vloeren die erg duurzaam zijn.

1. Keramische tegels

Keramische tegels zijn ontzettend duurzaam, mits je voor hoge kwaliteit tegels gaat. Tegenwoordig worden deze namelijk ook in goedkopere varianten geproduceerd, maar deze slijten en krassen snel. Keramische tegels zijn gemaakt van klei, wat een zeer milieuvriendelijke vloervariant is. Wanneer je kiest voor een sterke vloertegel 100x100 kun je hier jarenlang van genieten.

2. Betonvloer

De betonvloer wordt steeds populairder door de industriële interieurstijl. Daarnaast is deze ook nog eens extreem duurzaam. De vloer gaat jarenlang mee en wordt naadloos gestort. Dit zorgt ervoor dat deze makkelijk te onderhouden is en dat je ‘m goed schoon kunt houden. Vooral voor een woonkamer is dit echt een fantastisch idee, omdat dit vaak de grootste kamer in huis is.

3. Een kurkvloer

Je ziet het nog niet heel veel, maar kurkvloeren worden steeds vaker gebruikt. Kurk is een ontzettend duurzame vloervariant, omdat er geen bomen gekapt hoeven te worden zoals bij een houtvloer. De schors wordt gebruikt, waarna dit binnen drie jaar weer terug groeit. Om deze reden is dit een onuitputbare bron, welke weinig schade achterlaat. Ook is kurk brandvertragend en antibacterieel, waardoor er minder allergenen in huis zullen ronddwarrelen.

4. Linoleumvloer

Linoleumvloeren waren tientallen jaren geleden erg populair, maar hebben een comeback gemaakt. Deze vloer is goed bestand tegen slijtage, waardoor je hier jarenlang van kunt genieten. Daarnaast bevat het nauwelijks materialen welke schadelijk zijn voor het milieu.

5. Pvc-vloer

Inmiddels ligt pvc in vele moderne huizen en dat is niet voor niks. Het is een betaalbare vloervariant die erg krasbestendig is en hierdoor jarenlang mooi blijft. De vloer is makkelijk zelf te leggen door middel een kliksysteem en kun je dus ook gemakkelijk meenemen naar een volgende woning.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in