Tuinmeubelen

Dit zijn de mooiste tuintrends van 2023!

Bij elk nieuw jaar komen nieuwe ideeën. Sinds de pandemie hebben huiseigenaren zich gericht op het veranderen van hun buitenruimtes in alles van een thuiskantoor tot een verblijfszone tot een plek om veilig vakantiediners en -bijeenkomsten te houden. Wat zijn de beste achtertuintrends voor 2023? Hieronder noemen we ze!

Griekse accenten

Mensen dromen van vakanties in de Middellandse Zee met dit achtertuinthema. Grieks geïnspireerde tuinen bieden een gevoel van romantiek en geschiedenis. Om Griekse dromen waar te maken, kies je voor Griekse beelden, zuilen, heggen, bogen, grindtuinen en stenen paden. Plaats je bestaande tuincontainers en urnen daarnaast op een Grieks geïnspireerd platform. Hoewel blauw en wit de meest traditionele kleurkeuzes zijn, werkt het toevoegen van een vleugje accentkleur in een overwegend witte tuin ook goed. Plant bovendien olijfbomen, vetplanten, buxus en witte rozen en gebruik planten om de plek van je loungeset te verduisteren.

Planten voor privacy 

Zeker, hekken en decoratieve schermen kunnen helpen bij het creëren van een afgelegen toevluchtsoord, maar verwacht dat meer mensen in plaats daarvan planten kiezen voor privacy. Verticaal planten kan privacybescherming in kleine ruimtes bereiken door gebruik te maken van rolplanken, pergola's, hekjes, hangende manden, plantenbakken, hekrekken, gemonteerde containers en zakjes. Voeg bovendien voor een natuurlijk ogende scheidingswand een levende muur toe. Dit zijn muren waar planten in geplaatst zijn. 

Terracotta

Het nieuwe Garden Trends Report van Garden Media Group heeft terracotta uitgeroepen tot de "kleur van het jaar" voor 2023. Terracotta betekent "gebakken aarde" en is een roodbruine ongeglazuurde klei die wordt gebruikt om potten en plantenbakken te maken. Zowel het terracotta materiaal als de kleur zullen naar verwachting een grote rol spelen in het ontwerp van de achtertuin in het nieuwe jaar, met een beetje een Marokkaanse of mediterrane flair. De warme en levendige toon zal helpen om alle grijstinten en neutrale kleuren die al een tijdje het tuinmeubilair en de interieurinrichting domineren, in balans te brengen.

Binnen en buiten samenvoegen

Een toptrend om naar uit te kijken is het naadloos integreren van leefruimtes binnen en buiten. Dit omvat het openen van de woning naar de tuin of het terras door middel van glazen vouwdeuren en het toevoegen van omsloten veranda's en gedeeltelijk overdekte tuinen. Het betekent ook kiezen voor ultracomfortabele en luxe materialen voor buitenmeubels die meer aanvoelen als binnenmeubels. Populaire materialen zijn marmer, graniet en metalen zoals messing en koper. Sommige huiseigenaren kunnen er ook voor kiezen om binnenmeubilair zoals pluche banken in de tuin te plaatsen. 

Klimaatbestendig

Meer mensen leven nu op door droogte geteisterde locaties en hebben te maken met waterbeperkingen en andere klimaatgerelateerde problemen. Daarom wenden ze zich tot klimaatbestendige tuinen om het waterverbruik te minimaliseren. Dit kan lijken op het planten van de juiste soorten bomen voor een specifieke locatie. Zorg ervoor dat je samenwerkt met een lokale boomverzorger om de beste soorten te identificeren om ervoor te zorgen dat ze minder last hebben van hitte en droogte. Het is ook belangrijk om de beste planten te kiezen voor een droogtetolerante tuin.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in