De keuken

Een keuken op kindermaat

Kids in the house? Als ouder van jonge kinderen weet je hoe belangrijk het is om een keuken te hebben waar kinderen veilig kunnen spelen en helpen bij het bereiden van eten. Kids die kunnen helpen in de keuken, staan niet aan je broek te trekken. En wil je zelf iets gedaan krijgen, dan is dit dé key tot succes. Montessori, all the way! Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen om jouw keuken kidsproof te maken.

Werkblad op maat

Ten eerste is het belangrijk om de hoogte van je werkbladen aan te passen. Kinderen zijn klein en het kan moeilijk zijn voor hen om op te stappen en te helpen bij het koken. Plaats je straks een nieuwe keuken? Het is een goed idee om de hoogte van het aanrechtblad te verlagen zodat ze kunnen helpen zonder op een krukje te hoeven staan. Dit kan betekenen dat je een professional moet inschakelen om het werkblad opnieuw te installeren, maar je kan ook kiezen voor een leertoren. Een opstapje voor je dreumes om makkelijk aan het werkblad te kunnen.

Veilig koken

Het is belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van je keukenapparatuur en de accessoires. Een opgeruimde keuken is de boodschap! Scherpe messen, hete pannen en gloeiend hete kookplaten wil je buiten handbereik houden. Logisch. De keuken kan heel gevaarlijk zijn voor kinderen, als je je niet goed voorbereidt. Zorg ervoor dat je een veilige plek hebt om alles wat scherp of potentieel gevaarlijk is op te bergen. Daarnaast zijn er toffe kindvriendelijke alternatieven voor scherpe messen die kinderen kunnen gebruiken bij het helpen in de keuken. Zo kunnen ze zelf ook een banaan snijden en de komkommer in stukjes doen.

Eigen tafel en stoelen

Daarnaast zorgen kindvriendelijke meubels voor een uitnodigend gevoel voor je kiddo’s. Een tafel en stoelen die op kindermaat zijn, zodat kinderen comfortabel kunnen zitten tijdens het eten of het spelen, maken de keuken af. Daarnaast kun je denken aan leuke en kleurrijke decoraties om je keuken een vrolijke uitstraling te geven en kinderen te stimuleren om te helpen bij het koken. Of accessoires in aardse tinten die perfect passen bij jouw Scandinavische keuken. Als je keuken op kindermaat af is, heb je een ideale omgeving om samen aan de slag te gaan. Denk aan het bakken van koekjes, het maken van pizza's of het versieren van cupcakes. Kinderen vinden het geweldig om betrokken te zijn bij het bereiden van voedsel en zullen met teugen genieten van de tijd die ze samen met jou doorbrengen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in