Tuinmeubelen

Een zwarte loungeset als middelpunt van je moderne tuin

Misschien ben je er wel helemaal klaar mee die overvolle tuin met allemaal bloemen en planten. Je bent er waarschijnlijk wel zoveel tijd in kwijt om alles bij te houden, dat je er nauwelijks, zittend in een tuinstoel van kunt genieten. Het roer moet om en hoe eerder de schep in de grond kan des te beter. Een strakke invulling gebaseerd op Japan en China met als middelpunt een Van der Garde loungeset zwart is het doel. Je kunt niet wachten totdat je in het voorjaar er is. Onder die nieuwe parasol 3 meter bij Van der Garde Tuinmeubelen kun je dan tijdens een zomerse periode heerlijk genieten van je mooie tuin.

Inspiratie

Tijdens het kijken naar de Olympische Winterspelen kwam je op het idee om je te laten inspireren door het oosten. De kleuren die je daarbij in gedachte hebt zijn zwart wit en grijs. Het lijkt je een prachtig gezicht om de bodem te bedekken met Chinees natuursteen in lei of antraciet kleur. Het is een misverstand dat je een villa of een hele grote tuin moet hebben om een mooie strakke uitstraling te creëren. Ook met een kleinere tuin is er veel mogelijk. Door niet alles helemaal vol te planten met bomen en struiken behoud je de diepte in de tuin vooral bij een langwerpige vorm is dit mooi meegenomen.

Ontwerp app

Voordat je de tuin leeg haalt is het verstandig om eerst een tuinplan te maken. Tegenwoordig is dat niet meer zo heel erg moeilijk omdat voor elkaar te krijgen. Je hoeft niet als hovenier gestudeerd te hebben of in het bezit te zijn van een tekentafel om een mooi ontwerp te kunnen maken. Daarvoor heb je tegenwoordig heel handige apps die je op je tablet of ipad kunt downloaden. Hierin kun je het formaat van je eigen tuin als basis gebruiken. Vervolgens voeg je alle elementen toe zoals de kleur, de siertegels op de grond, de planten, de zwarte loungeset en niet te vergeten een mooie grote zweefparasol.

Moodboard

Werk je als tuinliefhebber liever gewoon met je handen, dan is een moodboard ook een uitstekend hulpmiddel om je ontwerp vorm te geven. Daarvoor haal je bij de plaatselijke kantoorboekhandel of creashop een mooi groot vel wit papier op A2 formaat. Ben je daar toch dan kun je ook een aantal mooie glossy tuinbladen meenemen. Daaruit haal je vaak de mooiste ideeën. Pak vervolgens een plakstift en een schaar en ga aan de slag. Na een middagje knutselen zul je versteld staan hoe je op een creatieve wijze een prachtig tuinplan hebt gemaakt.

Tuinmeubelen

Besluit je op de grond Chinees natuursteen neer te leggen, dan kun je als contrasterend element verschillende ruimtes opvullen met mooie witte kiezelstenen. De blikvanger in het geheel is daarbij een prachtige zwarte loungeset. En heb je genoeg budget dan kun je een mooie vijver uitgraven waarin je prachtige koi karpers kunt laten zwemmen. Woon je in een landelijk gebied, dek dan wel de vijver af met een gaasnet, zodat de plaatselijke reiger niet je kostbare koi karpers naar binnen werkt.

Aankleding

Als blikvanger kun je de zwarte loungeset aanvullen met een stoere metalen tafel met zwarte randen en een grijs natuurstenen blad. Omdat we tegenwoordig vanaf het vroege voorjaar tot in de late herfst in de tuin zitten is het voor de hand liggend dat je investeert in weersbestendige stevige kussens. Je kunt deze zwart houden, maar witte of grijze kussens maken het net allemaal wat spannender.

Planten

In de strakke tuin met Japanse invloeden kun je naast de koi karpers ook bonzai boompjes zetten. Valt dat buiten je budget dan kun je het zoeken in meerjarige planten. Een paar kleine cipressen of kleine olijfboompjes passen met een grijsgroene kleur perfect in het palet van wit, zwart en antraciet. Wil je de Chinese stijl nog verder doorvoeren dan kun je bijvoobeeld foto´s van de zwart witte panda´s op tuinposters af laten drukken. Het ligt dan voor de hand om het groen van de tuin aan te vullen met de frisgroene bamboe planten. Deze zet je meestal gewoon in de grond. Het je daarna nog plek voor bloembakken kies dan voor een strakke rechthoekige vorm met als kleur antraciet. Je kunt daar natuurlijk vrolijk bloeiende bloemen in zetten, maar kies dan wel de ingetogen kleuren die binnen het gekozen palet passen. Je kunt beter kiezen voor mooie grassen in beige of grijsgroene kleuren. Hang tot slot een bamboe windgong op. Zo creëer je perfecte balans oog en oor.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in