Dakwerken

Is iedere vorm qua dakbedekking geschikt?

Dat een woning waterdicht moet zijn spreekt voor zich. Mensen die een woning kopen verwachten dat dit ook het geval is, maar wat wanneer dit niet zo is? En dat je er “te laat” achter komt? Hieronder vind je drie handige tips waar je op kunt letten wanneer je een woning gaat bezichtigen.

Hoe ziet het dak eruit?

Bij een bezichtiging zal je niet direct kijken naar het dak of hoe dat überhaupt de zolder eruit ziet. Je probeert jezelf immers te zien relaxen daar op je eigen zetel en het huis lekker in te richten met je eigen spulletjes. Toch is het belangrijk om wat intensiever te kijken naar het dak of hoe dat de status van de vloer is.

Uit enthousiasme vergeet je soms te kijken naar belangrijke punten in huis. Dit zijn veelal de belangrijkste kostenplaatjes waar niet naar gekeken wordt. Zonde, want hierdoor kan je de achterstallige gebreken snel bekijken en communiceren met de verkoper. Ga dus ook nooit in je eentje naar een woning die je wilt bekijken, maar neem iemand mee met kennis van zaken.

Woning gekocht, maar je wilt toch renoveren?

Uiteraard kan het ook voor komen dat je een woning specifiek hebt gekocht die je vervolgens wilt renoveren. Als eerste is het dan belangrijk om het dak te controleren en dit als eerste te renoveren indien nodig. Let goed op de dakbedekking die gebruikt is. Tegenwoordig heeft men de voorkeur voor dakbedekking EPDM. EPDM staat voor kwaliteit en kracht. Daarnaast kan dit binnen een paar tellen worden gemonteerd en het is meteen waterdicht, een erg handig optie dus!

EPDM kan tegen extreme kou en hitte. Hierdoor blijft de flexibiliteit nog steeds zoals je het wenst. De EPDM prijs opvragen zorgt er dan ook meteen voor dat je precies weet wat dit zal kosten.

Wanneer je dit wenst te gebruiken is het wel raadzaam om het door een specialist te laten monteren. Zij beschikken over het juiste materiaal om het ook op de correcte manier te branden op het dak! Natuurlijk kun je dit ook zelf realiseren door de benodigdheden te huren bij een verhuurbedrijf. Het dak waterdicht maken met EPDM is eenvoudig en kan door vrijwel iedereen worden waargemaakt.

Met een minimale levensduur van vijftig jaar ben jij verzekerd van een waterdicht dak en kun jij jouw verbouwing geheel naar wens afmaken. Doordat EPDM geen talk bevat hoef je het maar aan één zijde te monteren en blijft het zijn vorm houden. Ben jij klaar om je dak aan te pakken?

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in