Energie

Ruim je oude Antargaz-gasflessen op en draag jouw steentje bij

Auteur: Antargaz

We doen allemaal inspanningen om het milieu minder te belasten en een duurzame economie te stimuleren. De grootste spelers die ook de grootste impact hebben, zijn ondernemingen. Antargaz draagt ook haar steentje bij op verschillende manieren. Sinds 2020 wordt de CO2-uitstoot van de kleinste Antargaz-flessen (met een inhoud van minder dan 10 kg) gecompenseerd. Die investering is relatief nieuw, maar de gasflessenindustrie draagt al sinds jaar en dag bij tot een duurzame economie.

Het waarborgsysteem van Antargaz

Wanneer je een Antargaz-gasfles koopt, betaal je de gasvulling en een waarborg voor de gasfles. Je ontvangt dan een waarborgkaart waarop de betaalde waarborgsom en het type gasfles vermeld staat. Antargaz blijft steeds eigenaar van de gasfles in kwestie. Wanneer die fles na gebruik in goede en volledige staat samen met de waarborgkaart opnieuw wordt ingeleverd bij een Antargaz-verkooppunt, wordt de waarborgsom volledig terugbetaald. Wanneer die fles wordt omgeruild voor een volle fles van hetzelfde type, hoeft de waarborg geen tweede keer betaald te worden, omdat de waarborgkaart geldig blijft voor de nieuwe volle fles.

Op die manier hoopt Antargaz haar eindconsumenten te motiveren om gebruikte gasflessen altijd terug in te leveren en niet in hun tuinhuis, garage of kelder achter te laten. Elke ingeleverde gasfles wordt in het vulcentrum gekeurd, opnieuw gevuld en daarna weer in omloop gebracht. Als gebruikte gasflessen telkens weer ingeleverd worden, hoeft Antargaz niet onnodig nieuwe gasflessen te produceren om een beperkte voorraad aan te vullen.

‘Slapende’ gasflessen

Gasflessen worden na gebruik nog te vaak gewoon vergeten. Die ‘slapende’ gasflessen worden achtergelaten in een tuinhuis of garage en vinden hun weg niet meer terug naar een Antargaz-verkooppunt. Hoe oud het waarborgdocument ook is, de waarborg wordt altijd terugbetaald als de gasfles samen met een geldige waarborgkaart (of een ouder papieren document) wordt ingeleverd. Een gasfles kan ook zonder waarborgdocument ingeleverd worden. De waarborg wordt dan ook niet terugbetaald, maar de gasfles kan wel terug gekeurd en opnieuw gevuld worden. Zo draagt de eindconsument altijd zijn/haar steentje bij.

Haal je gasflessen uit je kot!

Om eindconsumenten nog wat extra te motiveren om oude gasflessen terug binnen te brengen, organiseert Antargaz een tijdelijke actie. Tot 30 juni 2021 maakt iedereen die een Antargaz-gasfles opnieuw binnenbrengt bij een deelnemend verkooppunt kans op leuke prijzen. De actie is geldig voor elke ingeleverde Antargaz-gasfles (of een fles van een merk dat overgenomen werd door Antargaz).

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in