Water
Welzijn

Schoon drinkwater voor je huis

Water gebruiken is de normaalste zaak van de wereld. Dat denk je, maar zo eenvoudig ligt dat niet. In Nederland kun je gelukkig redelijk gezuiverd water uit de kraan tappen. Overal in huis is het beschikbaar. In elk geval in de keuken, het toilet en de badkamer. Helaas zitten er ondanks de zuivering toch nog diverse giftige en andere ongewenste stoffen in het water.

Schadelijke stoffen in het kraanwater

Het water dat uit de kraan van je huis komt is veilig om te drinken. Het voldoet aan de norm die de overheid stelt. Toch zitten er nog allerlei schadelijke stoffen in het kraanwater. Denk aan PFAS, microplastics, glyfosaat, lood en chroom6. Sommige van deze stoffen zijn kankerverwekkend. Het gaat om wisselende hoeveelheden die onder de gestelde norm liggen.

Hogere waterkwaliteit door waterfilter

Wil jij jezelf verzekeren van een zo goed mogelijke waterkwaliteit? Dan is het slim om het kraanwater extra te zuiveren door middel van een waterfilter. Er zijn verschillende waterfiltersystemen op de markt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een inbouwsysteem met anti-kalkfilter in je waterleiding. Ook zijn er modellen die je onder de gootsteen of op de kraan van het aanrecht plaatst. Een eenvoudige en voordelige manier om je water te filteren is het gebruik van een waterkan met een verwisselbaar filter.

Werking waterfilter voor thuis

Een waterfilter voor thuis haalt een grote hoeveelheid opgeloste stoffen uit het kraanwater. Een waterfilter is gebaseerd op ingenieuze filtertechnologie die vervuiling verwijdert. De beste waterfiltersystemen halen een groot deel van de bezinksels, kleine deeltjes, verontreinigingen en giftige stoffen uit het water. Ze bestaan uit meerdere lagen met verschillende filters en ultrafijne zeven. Er zijn filters die bijna alle verontreinigingen wegfilteren. De zogenaamde TDS-waarde ligt dan dicht bij nul. TDS staat voor Total Dissolved Solids en om deze waarde te meten zijn er speciale meters verkrijgbaar. Veelal worden deze bij een waterfilter kan meegeleverd. Je kunt dan zelf aflezen dat er geen schadelijke stoffen, zoals medicijnresten en chloor, meer in jouw drinkwater aanwezig zijn. Het resultaat is heerlijk zuiver en zacht water.

Genieten van zuiver water

Gereinigd water is goed voor de gezondheid en je zult merken dat het veel beter smaakt. Schoon gefilterd drinkwater is lekker om puur te drinken, maar ook een must voor de bereiding van warme dranken. Water bepaalt namelijk mede de smaak van koffie en thee. Met name de hardheid van het water is bijvoorbeeld funest als je van een lekker kopje thee of koffie wilt genieten. Door een waterfilter te gebruiken verbeter je de geur en smaak van al je dranken. Niet voor niets adviseren veel producenten van koffie en thee het gebruik van een waterfilter. Gefilterd water verlengt bovendien de levensduur van je waterkoker en koffiemachine. Je hoeft je apparaat minder vaak te ontkalken. Met name voor het gebruik in de keuken is een waterkan met filter ideaal. Dergelijke kannen zijn in diverse uitvoeringen en maten leverbaar, zoals een kleine waterfilterkan van 1,4 liter of een filtersysteem met een groot waterreservoir van negen liter.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in