De keuken

Tijdloze keukentrends die niet mogen ontbreken in je nieuwe keuken

Een keuken is een investering die toch een aantal jaar moet meegaan in je woning. Hippe trends of flashy kleuren zijn dan wel leuk, maar je wil er ook niet te snel op uitgekeken raken. Met deze trend ideeën zorg je ervoor dat jouw keuken stijlvol, hedendaags en tegelijk toch tijdloos blijft ogen. Want sommige materialen, kleuren of stijlen blijven gewoon onverminderd populair.

Een tijdloze keuken is een functionele keuken

Denk vooral goed na over de indeling van je keuken. De magische driehoek tussen fornuis, wasbak en koelkast kennen we allemaal wel. Maar hoe verhoudt de afwasmachine zich tot de kasten waar je borden, bestek, potten en pannen wil opbergen? En staat de kok alleen in de keuken? Of is koken een familieaangelegenheid waar iedereen zijn steentje bijdraagt? Ook dat zijn vragen waar je best vooraf al even over nadenkt zodat je bij het uiteindelijke ontwerp een keuken hebt die werkt voor jouw gezin.

Gezellig werkeiland

Een van die elementen die van een keuken een functionele keuken kunnen maken is het werkeiland. Dat is en blijft dé must-have in een nieuwe keuken. Hoe je dat eiland indeelt en of je er de wasbak, of het fornuis, of zelfs allebei in plaatst, hangt volledig af van jouw smaak. Feit is wel dat een eiland van het koken een gezellig familiemoment kan maken. Bovendien geeft het je extra werk en opbergruimte, en is het gewoon leuk om gezellig rond te hangen voor het aperitief.

Wit is altijd schoon

Wit is en blijft de meest populaire kleur voor de keukenkasten, of je nu kiest een meer landelijke keuken of een strak ontwerp. Wil je toch graag wat meer kleur, dan kan je eventueel een muur in een accentkleur te zetten of kiezen voor toestellen in opvallende kleuren. Een felrode broodrooster of een roze waterkoker worden dan meteen de eyecatcher van je keuken. En ze zijn veel gemakkelijker te vervangen als je uitgekeken geraakt op die kleur.

Duurzaam werkblad

In de keuken krijgt het werkblad het vaak het hardst te verduren. Daarom kies je best voor een duurzaam keukenblad dat tegen een stootje kan. In het verleden was graniet heel populair. Het is hittebestendig, krasvast en heel gemakkelijk schoon te maken. Enige nadeel: zure voedingswaren kunnen voor vlekken zorgen. De nieuwste toppers in de keuken zijn dekton en keramiek. Ze scoren niet alleen goed op alle vlakken, ze zien er bovendien tijdloos uit en passen bij zowat elke stijl.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in