De keuken

Verschillende interieurstijlen voor elke keuken

Heb je recent een woning gekocht die je zelf gaat verbouwen? Of misschien woon je al even in je woning maar is de keuken dringend aan vernieuwing toe? In beide gevallen ben je nu waarschijnlijk volop aan het brainstormen over een mooi ontwerp voor je nieuwe keuken en welke stijl je gaat toepassen. Er zijn dan ook enorm veel opties om je keuken aan te pakken. Lees snel verder en doe inspiratie op voor jouw droomkeuken!

Klassiek

Hou je van een klassiek interieur zonder al te strakke oppervlakken en koele accenten? Dan is een klassieke keuken iets voor jou. In een klassieke keuken vind je veel traditionele elementen terug zoals sierlijke kroonlijsten, klassieke keukentoestellen, veel houtwerk en dergelijke. Hoewel een klassieke keuken misschien wat ‘oud’ lijkt, kun je er natuurlijk wel perfect hedendaagse keukentoestellen in plaatsen zoals een stoomoven of een keukenrobot.

Modern

In een moderne keuken vind je veel strakke, hedendaagse elementen terug. Een minimalistisch ontwerp staat centraal en functionaliteit is belangrijk in elke moderne keuken. Bovendien wordt er vaak gebruikgemaakt van koele kleuren zoals wit, grijs, zwart of neutrale tinten. Deze zorgen ervoor dat jouw moderne keuken een frisse uitstraling krijgt. In een moderne keuken vind je vaak technologische snufjes terug zoals een onzichtbare dampkap.

Landelijk

Een landelijke keukenstijl straalt warmte en gezelligheid uit. Het omvat vaak natuurlijke materialen zoals hout en steen, en heeft rustieke details zoals open planken, boerderij spoelbakken en sierlijke kranen. Wil je een echt pronkstuk in jouw landelijke keuken plaatsen? Met een Lacanche fornuis heb je jouw keuken zo omgetoverd tot een echte parel.

Amerikaans

Heb je er al eens over nagedacht om een Amerikaanse keuken te installeren? Deze keukenstijl is niet zo bekend maar daarom niet minder mooi. en Amerikaanse keuken heeft meestal geen fysieke scheiding tussen de keuken en de aangrenzende woon- of eetruimte. Er is een naadloze overgang tussen de verschillende ruimtes, waardoor een gevoel van openheid en verbondenheid ontstaat. Je kan ze helemaal afwerken door een Amerikaanse koelkast te kopen, een paar kaders met foto’s uit Amerika aan de muur te hangen en door Amerikaanse snacks in huis te halen.

Industrieel

Geïnspireerd door fabrieks- en loftsfeer, heeft een industriële keukenstijl vaak ruwe materialen zoals baksteen, beton en metaal. Wat een industriële keuken vooral kenmerkt is de stoere uitstraling en het gebruik van verschillende materialen en texturen door elkaar. Denk bijvoorbeeld aan ruwe muren met een zacht tapijt op de vloer.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in