Tuinplanning
Tuinarchitect

Zo ontwerp jij een industriële tuin

In de zomer heb je waarschijnlijk dagenlang kunnen genieten van jouw heerlijke tuin. De warme dagen zijn inmiddels al een tijdje voorbij en dat betekent dat jouw tuin ook minder aandacht nodig heeft. Je spendeert meer tijd binnen en dat geeft natuurlijk helemaal niets. Dit geeft je namelijk de kans om na te denken over jouw tuin en hoe je deze weer helemaal lenteproof gaat maken! Nu is het moment om een nieuw ontwerp te bedenken voor je tuin, zodat je dit in de lente kunt realiseren. We geven je graag wat ideeën voor hete ontwerpen van een industriële tuin.

Materialen combineren

Als eerste is het belangrijk om te weten wat de stijl ‘industrieel’ precies betekent. Veel mensen verwarren dit vaak met een kille sfeer met alleen maar staal. Dat is niet helemaal waar, want je kunt industrieel juist heel sfeervol maken door bijvoorbeeld verschillende materialen te combineren. Denk aan grijze stenen borders met een houten vlonder en roestige plantenbakken. Roest biedt wat meer warmte in de tuin en in combinatie met het hout kun je hier een zeer sfeervolle omgeving van maken. Wees dus niet bang om verschillende materialen te combineren voor de ultieme uitstraling.

Strakke lijnen

Ook is het een goed idee om strakke lijnen aan te houden bij het hanteren van de industriële stijl. Ronde vormen horen niet thuis in een industriële tuin, dus houdt het vooral rechthoekig en strak. Dit geldt niet alleen voor de plantenbakken, maar bijvoorbeeld ook de tegels. Kies grote tegels met een effen tint, zodat het geheel rustig en ‘clean’ oogt. Grote tegels zijn geen must, maar het geeft wel een meer ontspannen uitstraling en dit scheelt ook een hoop qua onderhoud. Je hoeft namelijk minder kieren onkruidvrij te maken!

Meerdere kleuren

Tot slot kun je in een industriële tuin prima meerdere kleuren combineren. Denk aan grijze tinten, maar ook in combinatie met groene planten en houten materialen. Toch is het belangrijk om niet al te veel kleur toe te voegen, want dat past niet erg bij deze stijl. Wil je toch veel kleur, dan kun je ervoor kiezen om tot drie kleuren in je beplanting te kiezen. Denk hierbij aan witte bloemen in combinatie met bijvoorbeeld rood of roze. Zo houd je de rest van de tuin strak en georganiseerd, maar kun je alsnog genieten van een kleurrijke en groene tuin. Plaats deze bloemen en struiken in je roestige plantenbakken en jouw industriële tuin is compleet!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in