Wat is duurzaam bouwen
Bouwen in de toekomst
Energie

Zonne-energie die ook jou blij maakt!

Tegenwoordig is er steeds meer bewustzijn voor het duurzaam leven. Duurzaam leven kan op verschillende manieren. Het gebruik van zonne-energie is ook duurzaam. Zonne-energie is energie dat wordt opgewekt door middel van de zon. Wil je gebruik maken van zonne-energie, dan is het aanschaffen van zonnepanelen een onmisbare schakel. Zonnepanelen wekken elektriciteit op, zodra de zon schijnt op de panelen. Vaak worden deze panelen gevestigd op het dak van het huis of elders. Het gebruik van dit soort energie wordt ook wel ‘duurzame energieproductie’ genoemd. Lees er hier meer over.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Wanneer je elektriciteit wil opwekken met behulp van zonnepanelen, komen er enkele voordelen bij kijken. Door het gebruik van zonnepanelen, bespaar je veel geld. Je gebruikt hierdoor minder energie in het huis en bespaart energiekosten.Daarnaast zijn zonnepanelen duurzaam en dus ook beter voor het milieu en tegen CO2 uitstoting. Verder stijgt de waarde van de je woning wanneer je investeert in de aanschaf van zonnepanelen. Je woning krijgt een hogere energielabel. Dit leidt weer tot een meerwaarde van je woning.

Wat zijn de nadelen van zonnepanelen?

Echter zijn er ook nadelen. Het inkopen van de juiste zonnepanelen en het laten monteren van deze zonnepanelen kunnen behoorlijk wat kosten in een korte tijd. Het gebruik van zonnepanelen geeft je niet de garantie dat je genoeg energie opwekt voor de gehele huishouden. In dit geval moet je je alsnog aansluiten aan energiebedrijf om de gat te dichten. Verder is het belangrijk dat je woning het juiste dak heeft om zonnepanelen op te plaatsen. Het dak van je woning moet aan aantal eisen voldoen, voordat de zonnepanelen gevestigd kunnen worden.

Wat zijn zonnepanelen montageframes?

In Nederland zijn er verschillende zonnepanelen montageframes die geschikt zijn voor schuine pannendaken en platte daken. De zonnepanelen montagesysteem voor platte daken zorgen voor het eenvoudig installeren van de zonnepanelen. Eerdere montagesystemen werden vastgeschroefd aan het dakpanelen, waardoor deze op lange termijn sneller beschadigde en lekkages door het dak heen veroorzaakte. Deze montagesysteem hebben dat niet meer; deze hoeven niet geschroefd te worden.

Kortom, tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor de duurzaamheid. Deze duurzaamheid kan worden gewaarborgd door het gebruik van zonne-energie. Zonne-energie kan worden opgewekt door middel van het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je woning. Hier zijn er een aantal voor- en nadelen aan verbonden. De zonnepanelen kunnen gemakkelijk geïnstalleerd worden door de zonnepanelen montageframes voor zowel schuine als platte daken.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in